Servicii de contabilitate profesionale – solutii inteligente pentru dezvoltarea afacerii

Daca ai hotarat ca este momentul sa isi pui ideile in practica, este cel mai bine sa incepi afacerea cu dreptul si sa lasi toate hartiile si dosarele pe mainile specializate ale societatilor care ofera servicii de infiintari firme si servicii de contabilitate. In acest fel vei avea timp mai mult sa te ocupi cu lucrurile cu adevarat importante, care iti vor asigura sustinere financiara de durata.

Care sunt cele mai importante servicii de contabilitate pe care trebuie sa le contractezi

Firma specializata care te ajuta cu depunerea si ridicarea documentatiei pentru infiintarea firmei ofera de obicei si servicii de contabilitate. Este bine sa stii dinainte ca nedepunerea declaratiilor fiscale si nedeclararea la timp a contractelor poate insemna amenzi consistente, care te pot aduce in faliment inainte de a incepe activitatea. In acelasi timp restantele fiscale pot fi vazute ca o pata, daca doresti sa accesezi fonduri europene sau alte fonduri guvernamentale.

Pentru ca timpul si ideile tale sunt pretioase este indicat sa aplici metode cat mai confortabile pentru afacerea pe care o desfasori si sa colaborezi cu o firma serioasa, care ofera servicii de contabilitate si consultanta fiscala.

Este important sa cunosti toate detaliile legale legate de contractele pentru personal, metodele de salarizare si ce implica serviciile de resurse umane, pentru ca, colaborarea cu viitori angajati sa fie multumitoare. Este indicat sa lucrezi cu oameni eficienti care iti ofera la timp informatiile si modificarile de procedura fiscala. De asemenea trebuie sa colaborezi cu o companie care iti asculta nelamuririle si iti gaseste solutiile fiscale optime pentru dezvoltarea afacerii.

Comunicarea cu contabilul autorizat este esentiala pentru progresul afacerii. Un alt avantaj de care poti beneficia colaborand cu o companie care ofera servicii de contabilitate este faptul ca vei avea parte de servicii  integrate de marketing, servicii juridice, servicii de resurse umane si servicii de salarizare personalizate.

Cum alegi firma potrivita care ofera servicii de contabilitate

  1. Verifica daca firma de contabilitate are cel putin un membru activ CECCAR ( Corpul Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania). Astfel vei avea siguranta ca serviciile prestate sunt conform legislatiei in vigoare.
  2. Colaborezi cu persoana cu care semnezi contractul. In acest fel ai acces rapid la informatii esentiale cu privire la facturile si documentele inregistrate.
  3. Firma de contabilitate sa dispuna de personal bine instruit din toate punctele de vedere. Tinand seama ca declaratiile firmelor sunt depuse online, si intregul proces de inregistrare a datelor se realizeaza cu ajutorul computerelor, este indicat ca persoana care se ocupa de aceste inregistrari contabile sa se descurce cu tehnologia de ultima generatie.
  4. Alege sa colaborezi cu persoane prietenoase, care stiu sa asculte, au timp sa ofere consiliere si solutii. Te vei intalni cu situatii fiscale care vor necesita cunostinte temeinice de contabilitate, este important sa ai acces rapid la aceste informatii, inainte de a-ti bloca afacerea si ideile.
  5. Colaboreaza cu firme care ofera servicii de contabilitate si sunt bine vazute de clienti! Increderea, integritatea si portofoliul de clienti sunt alte detalii de care trebuie sa tii seama cand alegi pe mana cui iti vei lasa business-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.