5 fenomene naturale incredibile in lume

Natura poate fi uneori incredibila. Pietre care se deplaseaza singure sau ploaie colorata…sunt doar doua din fenomenele naturale incredibile pe cre urmeaza sa ti le prezentam.

Pietre care se misca, Death Valley, California. Valea Mortii din California este unul din cele mai neospitaliere locuri de pe planeta. Pe aceste pamanturi aride, pietrele se deplaseaza in mod misterios pe nisip…chiar daca nimeni nu a asistat vreodata la acest fenomen straniu, pietrele par sa se deplaseze pe o distanta destul de lunga. Numerosi sunt curajosii care s-au aventurat in regiune in incercarea de a fura aceste pietre « magice ».

Curcubeu pe timp de noapte. Acest fenomen atomosferic rar este cauzat de reflectul Lunii.  Este vizibil in special toamna si primavara. A fi spectatorul acestui fenomen cunoscut sub numele de Moonbow provoaca o emotie extraordinara.

Aurora boreala. Aurorele boreale sau polare (in functie de locul in care se produc) sunt fenomene optice ale atmosferei care se manifesta prin pete luminoase de culoare rosie in general, verde sau albastru, chiar daca exista o mai mare varietate. Din punct de vedere stiintific este vorba despre interactiunea particulelor incarcate (protoni si electroni) ale soarelui cu ionosfera Pamantului. Fenomentul este mai intens in timpul perioadelor de puternica activitate solara.

Ploaie rosie. O ploaie rosie, de culoarea sangelui s-a abatut in 2001 in Kerala, India. Nu a fost vorba, cum au crezut multi, de o invazie extraterestra, ci de prezenta sporilor rosii pe algele din ocean. O explicatie mai putin senzationala insa cu adevarat linistitoare.

Black Sun.  Aceasta « eclipsa de soare » se produce de obicei in momentul n care un stol de pasari traverseaza cerul si provoaca obscuritate totala, atat sunt de numeroase. Pasarile migreaza spre cerurile din Danemarca intre lunile Martie-Aprilie si ofera un spectacol intens, de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.