Rezumat:
- 1 Alege finisaje simple care-ti ofera libertatea de exprimare
- 2 Alege mobilier practic si dulap chiuveta baie adecvat nevoilor tale
- 3 Implementeaza o paleta cromatica neutra
- 4 Cele mai bune materiale – lemn, piatra, ceramica
- 5 Caldura si confortul este redat de tesaturi inspirate din natura
- 6 Tiparul mobilierului, al finisajelor si decoratiunile sunt binedefinite
- 7 Mai putin e mai bine
Stilul scandinav este o alegere exceptionala daca doresti sa amenajezi o baie indiferent de dimensiuni astfel incat sa-ti inspire la final o senzatie de liniste si armonie. Stilul iti arata ca nu mai trebuie sa alergi dupa piese de mobilier scumpe sau sa-ti aglomerezi baza dintr-un dulap chiuveta baie si o cabina de dus. Mai cu seama, accentul cade pe functionalitatea amenajarii si a pieselor, ce denota un rezultat simplu, modern si cochet in acelasi timp, care nu se demodeaza si se potriveste oricarei personalitati.
Daca iti surade ideea, uite 7 sfaturi de aur pe care le pun in practica designerii de interior atunci cand amenajeaza o astfel de baie.
Alege finisaje simple care-ti ofera libertatea de exprimare
Procesul tau de amenajare ar trebui intotdeauna sa inceapa cu niste masuratori. In acest fel vei sti exact ce materiale ai nevoie, piese de mobilier, cate decoratiuni poti integra in spatiu etc. Finisajele sunt de nelipsit chiar si dintr-o baie in stil scandinav, iar designerii aleg de regula acele modele simple care iti induc o stare de bine si iti fac spatiul sa para mai aerisit. Cand alegi pardoseala si elemente pentru pereti care prezinta modele incarcate sau nuante puternice, aceste pot tinde sa comprime spatiul, lucru pe care nu ti-l doresti cu atat mai mult daca nu ai prea mult spatiu la dispozitie.
Alege mobilier practic si dulap chiuveta baie adecvat nevoilor tale
Mobilierul nu lipseste – fie ca-l amplasez deasupra cazii, a chiuvetei, ori ca urmeaza sa alegi consacrata piesa de dulap chiuveta baie in care sa-ti depozitezi necesarul. Alege-l in functie de masuratorile incaperii, al zonei in care il vei pozitiona si asigura-te ca acesta se potriveste atat cromatic, cat si ca design, cu finisajele. Nu uita de caracteristica cheie a unei bai in stil scandinav – simplitate.
Implementeaza o paleta cromatica neutra
Cele mai potrivite nuante pentru baia in stil scandinav sunt cele naturale precum alb, diferite variatii de maro, verde crud, inclusiv accente metalice pe alocuri. De exemplu, un perete l-ai putea decora cu placi de faianta gri geometrice, la care sa adaugi central o oglinda cu margini din ratan, o chiuveta din ceramica amplasata pe un dulap maro deschis si accesorii argintii. Cateva plante verzi adaugate pe alocuri vor da un plus de vitalitate baii, dar aceasta va avea in continuare un aspect aerisit oferindu-ti libertate in miscare.
Cele mai bune materiale – lemn, piatra, ceramica
Principalele materiale utilizate in decorul scandinav sunt cele naturale, durabile, de care te vei bucura zeci de ani de acum incolo. Stilul este unul menit sa se pastreze cu usurinta in timp si sa nu implice eforturi semnificative chiar si atunci cand vine vorba de mentenanta. Aspectul e universal valabil si poate fi implementat cu usurinta de la alegerea finisajelor, a mobilierului si a accesoriilor, pana la decoratiuni.
Caldura si confortul este redat de tesaturi inspirate din natura
Acelasi tipar similar materialelor pe care le au articolele functionale, il au si tesaturile – axate de asemenea pe naturalete, calitate si care confera un confort desavarsit. Covoarele din bumbac si alte fibre naturale ce ti-ar putea insoti inclusiv prosoapele, cosul de rufe sau orice alte articole, se vor transforma in obiecte de accent care nu-ti vor incarca spatiul si se vor integra cu usurinta. Nu uita insa ca nu ai nevoie de exemplu, de un covor urias intr-o baie mica, ci mai cu seama de unul redus pe care-l poti amplasa central sau in vecinatatea cazii, a toaletei etc.
Tiparul mobilierului, al finisajelor si decoratiunile sunt binedefinite
Formele sunt tipice inspiratiei scandinave, dar se regasesc si in alte stiluri de amenajare. Vorbim aici de trasaturi geometrice, cu linii drepte sau curbe, colturi drepte sau usor rotunjite, cat si forme asimetrice care se incadreaza in aceasta sfera. Iar astfel de optiuni gasesti cu usurinta.
Mai putin e mai bine
Iti reamintim in cele din urma ca, pentru a amenaja cu succes o baie in stil scandinav, trebuie sa te orientezi mai multe pe ceea ce-ti permite spatiul baii si pe ceea ce ai nevoie. Nu trebuie sa exagerezi nici cu culorile, modelele, formele sau cu decoratiunile. Oglinzile si lumina naturala te vor ajuta sa maresti vizual spatiul, iar un dulap chiuveta baie alaturi de alte articole de calitate te vor ajuta sa te bucuri de o baie confortabila si cocheta.