Usi ieftine

In momentul in care te decizi asupra cumpararii unor usi pentru locuinta ta trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte importante privind amenajarea interioara a locuintei tale si modul in care usa pe care iti doresti sa o achizitionezi se asorteaza cu celelalte elemente din casa. Cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare la usi ar fi modelul usilor, design-ul acestora, materialul din care sunt facute, protectia pe care ti-o ofera si nu in ultimul rand pretul, deoarece oricine isi doreste calitate la un pret nu foarte ridicat.

Exista foarte multe alternative de unde iti poti cumpara usi ieftine, datorita numarului mare de magazine care comercializeaza astfel de usi de interior ieftine. Inainte de a lua decizia de a-ti cumpara o usa, trebuie sa stii exact de ce spatiu dispui in acea incapere in care vrei sa iti montezi usa pe care ai cumparat-o. In functie de spatiul de care dispui poti alege si sistemul de inchidere al usii. De exemplu pentru o camera care are dimensiuni mai mici sunt potrivite si chiar recomandate usile glisabile pentru a putea sa economisesti din spatiul necesar deschiderii usii.

Exista mai multe modele de usi de interior, din lemn de felurite esente cu diferite forme sau simple, din materiale plastice, sticla transparenta sau colorata, etc. E bine de stiut ca materialul din care e facuta usa si culoarea sa se asorteze cu restul mobilierului din casa si chiar cu parchetul pentru a nu da o impresie de discontinuitate si neconcordanta intre usa si celelalte elemente din camera. Usile sunt foarte importante intr-o locuinta deoarece iti confera anumite senzatii si perceptii asupra spatiului, de exemplu o usa din sticla iti ofera o senzatie de spatialitate, de loc mai mare, de transparenta, in timp ce o usa din lemn masiv iti ofera senzatia de greutate si masivitate asupra incaperii. Exista si usi care nu se potrivesc tot timpul cu incaperea in care sunt montate, cum ar fi de exemplu usile transparente la baie care nu iti ofera intimitatea de care ai nevoie.

Vezi si:  Utilizarea mozaicului in design-ul de interior

In principiu, o usa bine aleasa care sa se potriveasca exact cu mobilierul si pardoseala din camera ofera locuintei tale un plus si o atmosfera placuta, dar deasemenea o usa prost aleasa care sa nu se potriveasca iti poate strica toata amenajarea locuintei tale. In general nu exista o regula care sa priveasca alegerea aceluiasi tip de usa in toate camerele locuintei, chiar daca acest mod de amenajare este destul de des intalnit in multe dintre locuintele din Romania si nu numai. Se pot monta si usi putin diferite una de cealalata in aceeasi locuinta, dar care sa nu difere foarte mult ca nuanta una de cealalata, mai ales daca esti un impatimit al diversitatii si iti place intr-adevar sa combini nuante si culori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.