Premergatoare copii – pareri pro si contra acestora

Premergatorul pentru copii este un accesoriu extrem de controversat si discutat. Exista foarte multa lume care sustine ca premergatoarele pentru copii sunt un real ajutor pentru copii care abea invata sa mearga insa exista si multe persoane care sustin fix contrariul. Si anume ca premergatoarele pentru copii intarzie dezvoltarea capacitatii de mers la copii. In cele ce urmeaza voi incerca sa prezint toate argumentele pro si contra premergatoare copii si sa le explic.

Beneficiul cel mai important al premergatoarelor pentru copii este ca ii permit micutului sa se deplaseze prin casa atunci cand acesta nu este capabil sa mearga in patru labe. Un al doilea beneficiu este faptul ca premergatorul il obisnuieste pe copil cu miscarile implicate in mers.

Vocile ce sunt impotriva premergatorului se leaga foarte tare de faptul ca premergatoarele sunt periculoase pentru copii. Un studiu facut la sfarsitul anilor 90 arata ca in 40%  din cazurile in care copii sub un an sau lovit la cap a fost implicat si  un premergator. Mai mult studiul arata ca 90% din accidentele in care era implicat premergatorul a avut loc pe scari. Deci daca analizam dintr-o perspectiva pur statistica numerele vedem ca premergatoarele pentru copii par a fi un real pericol pentru copii. Insa eu personal stau si ma intreb oare e vina premergatorului ca micutul a cazut pe scari sau a parintelui ca ia permis sa se apropie de ele. E adevarat ca daca copilul nu era in premergator nu ar fi avut cum sa mearga pana la scari si sa cada. La fel de bine putem spune si ca bicicletele pentru copii sunt extraordinar de periculoase daca analizam statistic cati copii isi rup mainile si se lovesc atunci cand invata sa mearga pe bicicleta.  Un alt aspect de care se leaga lumea este faptul ca premergatorul pune presiune pe spatele micutului deoarece acesta nu este inca capabil sa stea drep mult timp. Aici iar stau si ma intreb, in manualul de utilizare al premergatorului scrie clar ca micutul trebuie pus in premergator numai atunci cand este perfect capabil sa stea drep singur. Deci e vina premergatorului ca parintii, din dorinta lor de asi vedea copii ca merg cat mai repede, apeleaza la premergator prea devreme? Sau altcineva e vinovatul?

In concluzie consider ca premergatoarele pentru copii ofera un real ajutor copiilor care au probleme in a incepe sa mearga, insa nu sunt indispensabile cresterii acestuia. Pana la urma micutul va invata oricum sa mearga. In legatura cu periculozitatea premergatorului eu sunt de parere ca acesta nu este mai periculos decat o bicicleta sau o pereche de role. Atat timp cat premergatorul este folosit corect si nu un timp indelungat acesta nu prezinta nici un pericol pentru sanatatea micutului. Iar din punctul de vedere al sigurantei, un copil supravegheat corect nu va avea niciodata probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.