Siguranta celor mici in scaune auto

Parintii se intreaba adesea care dintre modelele de scaune auto pentru copii este cel mai potrivit. Raspunsul este ca trebuie sa il alegeti pe acela care se potriveste cel mai bine masinii, bugetului, bebelusului si care va fi usor de fixat de fiecare data cand veti calatori cu copilul dumneavoastra. Modelele moderne de scaune pentru masina au sisteme suplimentare pentru a fi instalate cu usurinta, cum ar fi sistemele de clipsare si hamurile. Pentru ca instalarea corecta este esentiala daca vreti sa calatoriti in siguranta, toate aceste dotari suplimentare sunt de dorit atunci cand alegeti un scaun pentru masina in care va calatorii copilul dumneavoastra.

Dimensiunea si tipul de scaun auto se aleg in functie inaltimea, greutatea si varsta copilului. Scaunele care se instaleaza cu spatele la sensul de mers si sunt recomandate pentru copii de pana la 5 kilograme. Daca scaunul ales poate fi instalat si cu spatele si cu fata la sensul de mers, atunci el se foloseste in prima pozitie pana cand bebelusul are cel putin un an si cantareste peste 5 kilograme, respectiv in a doua pozitie pana nu se depaseste limita de greutate trecuta pe partea laterala a scaunului. Din punct de vedere al inaltimii, capul copilului va trebui sa se gaseasca la cel pun 2-3 centimetri mai jos de marginea superioara a spatarului scaunului. Este important sa respectati aceste recomandari pentru a evita riscul de accidentari atunci cand puneti frane bruste sau la posibile tamponari cu alte masini.

Oricat de scump ar fi scaunul pe care il alegeti in cele din urma, acesta nu va fi de la sine sigur pentru copil daca nu respectati instructiunile de utilizare si daca nu il instalati corespunzator la fiecare utilizare. Este bine sa verificati si in manualul autovehiculului ca scaunele sunt potrivite pentru instalarea si folosirea corespunzatoare drept scaune auto copii.

Cand instalati scaunul pentru copii acesta trebuie sa stea fix, nemiscat, sa fie strans ancorat, amplasat la unghiul potrivit si sa se afle la distanta de cel putin 10 centimetri de usile laterale pentru a evita loviturile din cauza balansului. Datorita noii politici de retur a magazinelor puteti cumpara un scaun auto pentru copii, iar daca nu se potriveste masinii, il puteti inlocui cu un altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.