Perne ca elemente de baza pentru un dormitor confortabil

O amenajare de succes a dormitorului se va realiza din elemente de decor care contribuie la armonia generala a spatiului, dar aceasta nu inseamna ca functionalitatea lor trebuie neglijata. Pentru ca dormitorul este incaperea asociata imediat cu odihna, este important sa va asigurati ca si elementele de baza care il alcatuiesc: patul, salteaua, o protectie pentru saltea, setul de perne si pilota, sunt de cea mai buna calitate, capabile sa va ofere confortul dorit chiar daca nu sunt neaparat la vedere.

Pentru aceste articole, cea mai importanta caracteristica este tot una care nu este in mod direct vizibila, si anume umplutura. Toate calitatile care transforma un astfel de articol intr-unul de calitate sunt in mod direct dependente de tipul umpluturii. In general, umpluturile naturale precum penele, fulgii si puful de gasca sunt preferate in defavoarea celor sintetice, insa trebuie sa stiti ca noile tehnologii de producere a fibrelor sintetice siliconate asigura in final un articol insesizabil, diferit de unul cu umplutura naturala.

Fibrele sintetice sunt in general preferate de catre persoanele care sufera din cauza alergiilor, dar umpluturile naturale sunt mai indicate daca doriti sa achizitionati un produs foarte durabil. Gradul de umplere si dimensiunea variaza, pentru a asigura nivelul de confort potrivit fiecarui utilizator si o pozitie corecta si confortabila in timpul somnului.

Daca aceste trasaturi sunt valabile pentru orice articol din categoria pernelor si multe persoane nu le acorda atentia cuvenita tocmai pentru ca se gandesc la perne precum la un articol simplu, ca si cand ar fi un sac umplut cu puf, trebuie sa stiti ca pernele au devenit din simple articole de baza si de stricta necesitate pentru casa, articole care pot avea chiar rol terapeutic.

Atat stresul, oboseala, cat si durerile de spate pot fi eliminate cu succes alegand perna potrivita. Din acest motiv au fost introduse pe piata pernele ortopedice, care aliniaza vertebrele intr-o pozitie corecta in timpul somnului, sau pernele ergonomice din spuma cu memorie.

Probabil 9 persoane din 10 se plang de modificarea consistentei pernei pe care o folosesc in timpul somnului si de faptul ca trebuie mereu sa rearanjeze umplutura. Alegand o perna de calitate, fie ea umpluta cu puf, fibre siliconice, spuma poliuretanica, nu veti mai intampina niciodata aceste neplaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.