Cum alegi cele mai bune cofraje din lemn? Iata recomandarile specialistilor

Din seria accesoriilor esentiale din domeniul constructiilor fac parte mult utilizatele cofraje din lemn sau metalice. Acestea sunt tipare in care se toarna materialele de constructie in stare fluida, cum ar fi betonul, pentru a da o forma prevazuta materialului intarit.

Cofrajele bine alese vor sustine piesele nou formate pana in momentul intaririi betonului, dar trebuie sa indeplineasca o serie de criterii. Specialistii vin in intampinarea ta cu cateva sfaturi eficiente despre cum sa alegi cofraje lemn de calitate peste medie. Iata!

 

Alege tipul de cofraj potrivit pentru planurile tale

Exista mai multe categorii de cofraje pe piata. O prima clasificare include cofrajele demontabile si cofrajele nedemontabile. Primele, cofrajele demontabile, mai poarta numele si de „cofraje cataratoare” sau „cofraje pasitoare”, si nu sunt adecvate constructiilor cu regim mic de inaltime.

Ele sunt optime pentru constructiile inalte, regulate, acolo unde sunt indispensabile. Cea de-a doua categorie, cofrajele nedemontabile, nu se ansambleaza si demonteaza decat o singura data, la inceputul si la finalizarea proiectului. Acestea mai sunt numite si „cofraje glisante” sau „cofraje rulante” si se manipuleaza, de regula, cu ajutorul macaralelor. O alta clasificare include confrajele traditionale si cofrajele pierdute.

 

Asigura-te ca, din punct de vedere tehnic, bifeaza criteriile de performanta

Indiferent de categoria de cofraj aleasa, acesta trebuie sa asigure redarea corecta a dimensiunilor, formei si pozitiei elementului in structura. Mai mult decat atat, trebuie sa reziste cu brio, fara a se deforma in timpul solicitarilor la care sunt supuse. O alta conditie este sa fie etanse, pentru a preveni pierderile de apa, dar si de material din amestec, precum nisipul sau cimentul. Suprafata placii cofrante trebuie sa aiba o rezistenta suficient de mare la uzura, incat sa nu se dradeze in timpul montarii, turnarii sau compactarii Daca vorbim de cofrajele metalice, o alta conditie esentiala este ca acestea sa nu atace chimic materialul. Suprafata placii cofrante trebuie sa nu favorizeze aderenta betonului, pentru un rezultat final impecabil.

 

Cofrajul ales trebuie sa te ajute sa economisesti

Criteriul economic este extrem de relevant in alegerea cofrajelor potrivite. Dincolo de pretul de achizitie, mai sunt si alte implicatii pe care le are decizia ta. In primul rand, scopul principal este sa obtii o reducere a cantitatii de materialele si o eficienta a timpului investit pentru manopera. In al doilea rand, un numar cat mai mare de refolosiri este un obiectiv pe care trebuie sa il ai in vedere, pentru a economisi pe termen lung. Si nu in ultimul rand, vei economisi daca vei alege un cofraj usor de manipulat si de depozitat, dar si simplu de reparat, in cazul in care apar deteriorari. Cum te asiguri de toate acestea? Alegand calitatea fara compromis. Concepute din materiale premium, cofrajele vor deveni un ajutor pe orice santier de lucru.

 

Cumpara cofraje metalice sau din lemn de la Lucinvest.ro

Lucinvest.ro are cele mai bune preturi la cofraje metalice, vezi aici, sau din lemn de calitate superioara. Gasesti in oferta acestei companii cofraje din lemn triplu stratificat, tratate special pentru o durabilitate extinsa.

Tehnologiile pe care le integreaza aceste accesorii esentiale pe orice santier de constructii sunt apreciate de meseriasi, motiv pentru care si cererea este foarte mare pentru produsele Lucinvest.ro. Daca vrei sa iti sporesti productivitatea, alege – cu incredere – oferta de produse Lucinvest.ro. Calitatea este garantata!

 

Date de contact:

Tel:(40)745.410.817

Email: office@lucinvest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.