Lanterne profesionale – diferentele existente

Cumpararea unei lanterne nu mai este la fel de usoara ca in trecut, cand numarul de modele din care puteai alege era destul de limitat si nu aveai de ce sa iti faci prea mari probleme. Acum, cand vine vorba de lanterne, ai de luat in calcul o serie de avantaje si functionalitati din ce in ce mai diverse si mai complicate. Noi iti explicam, pe scurt, care sunt regulile de care trebuie sa tii cont in momentul in care ai de facut o alegere.

Cele mai importante caracteristici de care vei tine cont sunt puterea luminii si tipul de baterie, sursa de putere pe care o utilizeaza.

Astfel ca, bateria unei lanterne poate fi reincarcabila sau nereincarcabila. In functie de cat de des folosesti lanterna si pentru ce o folosesti mai exact, vei putea opta pentru un tip de lanterna sau pentru altul. Bateria nereincarcabila este foarte utila pentru cei care folosesc o lanterna ocazional, doar in cazurile de urgenta sau in functie de anumite situatii. Bateriile nereincarcabile au avantajul de a-si pastra energia pentru o perioada mai mare de timp (cateva luni). Bateriile reincarcabile sunt mult mai utile pentru cei care folosesc lanterna zi de zi, iar a cumpara baterii poate insemna o cheltuiala. In acest caz, utilizatorul poate reincarca in fiecare zi bateria lanternei si in felul acesta o are incarcata ori de cate ori are nevoie de ea. Dezavantajul aici este ca bateriile reincarcabile se descarca in timp, chiar daca lanterna nu este folosita, astfel ca exista riscul ca atunci cand ai nevoie de lanterna intr-un moment urgent, sa nu o poti folosi pentru ca nu are bateriile incarcate.

In ceea ce priveste lumina unei lanterne, intensitatea ei este mai mica sau mai mare in functie de puterea bateriei. Cu cat lumina este mai intensa cu atat este mai probabil ca aceasta sa dureze mai putin. In ceea ce priveste lumina, exista diverse functii pentru care poti opta. Poti sa alegi o lanterna care sa emita o lumina focalizata in departare, sau o lumina in apropiere, dar care acopera o suprafata mai mare. Cele mai recomandata lanterne sunt in general cele cu LED-uri si nu cele cu becuri incandescente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.