Ingrijirea aparatului de aer conditionat

Orice marcă, sau model al unei mărci, de aparat de aer condiţionat este la fel de vulnerabil în exploatare atât timp cât o serie de condiţii care ţin de întreţinerea sa nu sunt respectate. Aceste aparate sunt construite la ora actuală cu materiale şi piese care au o rezistenţă aparte pentru că însăşi condiţiile de funcţionare sunt diferite faţă de ale oricărui alt „electrocasnic” pe care îl utilizăm în gospodarie. Cu toate acestea există o limită peste care chiar şi un aparat de marcă nu poate să funcţioneze corespunzător dacă nu este întreţinut.

Este evident faptul că unitatea exterioară a unui sistem de aer condiţionat este plasată în aer liber, iar acest lucru implică expunerea sa continuă la factorii meteo ce pot avea variaţii foarte mari de temperatură şi umezeală în cursul unui an, un aport semnificativ pentru afectarea sa având praful, apa şi rezidurile purtate de vânt. Ştim cât de util ne este să ambientăm încăperile în timpul verii creându-ne condiţii execelente de lucru şi viaţă la temperatură şi umiditate convenabile, în timp ce iarna încălzirea cu aparatura modernă de aer condiţionat a devenit o prezenţă tot mai răspândita printre opţiunile rezidentiale şi cu atât mai mult comerciale.superklima_3

În interior, unitatea aparatului s-ar putea spune că nu este supusă în niciun fel agresiunii vreunui factor de mediu, însă este cel puţin la fel de expusă altor factori. Aici este vorba despre acumularea de murdărie pe toate zonele de intrare şi iesire a fluxului de aer recirculat de ventilatorul unităţii şi cu atât mai mult depunerea şi îmbâcsirea filtrelor cu particule de praf, alergeni, polen şi alte particule poluante pe care aceste dispozitive de filtrare le reţin în scopul purificării aerului condiţionat.

Iată că toate cele arătate se constituie în cel putin un factor determinant care poate aduce probleme serioase în funcţionarea sistemului de aer condiţionat atât timp cât nu se intervine la timp prin măsuri de service profesionale care elimină posibilele defecţiuni ce s-ar instala dacă aparatul nu ar fi întreţinut periodic. Este bine să comparaţi necesitatea igienizarii unui sistem de aer condiţionat cu modul în care întreţineti un automobil, sau propriul calculator, pentru care trebuie să recunoastem cu toţii suntem foarte atenţi.

Prin urmare, fie că aţi instalat un ultim model de sistem de aer conditionat Daikin despre care se cunoaşte că este printre cele mai rezistente şi economice aparate ale momentului, sau utilizaţi deja un climatizor de câţiva ani, pentru fiecare dintre acestea trebuie să solicitaţi periodic întreţineri de specialitate executate de o firma profesionistă. Beneficiile le veţi resimţi atunci când veţi observa că ani la rând aparatul îşi menţine calităţile funcţionale, iar cheltuielile cu reparaţiile nu vor exista, sau vor fi minime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.