Alegerea unui cadru de mers

Cadrele de mers sunt, la ora actuala, unul dintre cele mai des utilizate si accesibile mijloace de sporire a gradului de mobilitate, indiferent ca este vorba de persoane in varsta sau de persoane aflate in recuperare medicala. Acestea nu doar ca ofera pacientului o viata cat mai aproape de normalitate, dar totodata le asigura celor apropiati un oarecare grad de confort in ceea ce priveste ingrijirea bolnavului. Pe langa faptul ca sunt mult mai rezistente comparativ cu alte dispozitive, cadrele de mers ofera si o stabilitate sporita, asadar riscul de accidente este redus considerabil.

cadru-de-mersDaca te-ai decis sa achizitionezi si tu un asemenea echipament vei constata ca sunt foarte multe modele din care poti alege, insa pentru a lua decizia corecta este necesar sa ai in vedere cateva lucruri importante. Stilul de viata al persoanei care va folosi cadrul de mers, locurile in care il va utiliza cel mai des sau chiar optiunile sunt elemente ce trebuie luate in considerare. Daca ti se pare ciudat sa auzi termenul „optiuni” cand vine vorba de aceste dispozitive atunci trebuie sa stii ca unele dispun chiar si de motorase electrice pentru a facilita diverse functii.

Majoritatea celor care nu au mai avut de a face cu aceste cadre de mers si sunt pusi in situatia de a cumpara unul au in minte imaginea clasica de batran care ridica o structura metalica si o plaseaza cativa centimetri mai fata. Lucrurile au evoluat considerabil, astfel ca in zilele noastre modelele clasice isi pierd din popularitate in fata celor de ultima generatie. Poti opta pentru un cadru de mers cu roti pivotante pentru puntea din fata, cu roti fixe pentru puntea din spate, cu frana de mana si altelte.

Vezi si:  Obiceiuri ce trebuie indreptate din copilarie pentru o coloana corect aliniata

Primele cadre de mers care au aparut pe piata nu erau ajustabile in functie de inaltimea pacientului. Chiar daca ele ofereau un confort mult mai mare decat alte mijloace existente la vremea respectiva, pacientul putea fi pus in situatia de a folosi un echipament neadecvat pentru necesitatile lui. Acest neajuns a fost rapid corectat, astfel ca in zilele noastre majoritatea produselor pot fi ajustate in functie de necesitati. Latimea, inaltimea si distanta bratelor pe manere sunt criterii importante cand vine vorba de alegerea unui cadru de mers.

O dotare cu adevarat interesanta si care nu doar ca sporeste confortul, ci protejeaza si sanatatea este atasarea unui scaun cadrului de mers. Intr-adevar, acesta poate deveni un pic mai greu, insa atat timp cat nu depaseste 4-5 kilograme este in regula. Mai mult decat atat, majoritatea cadrelor de mers sunt foarte manevrabile si usor de folosit. Acest scaunel ofera pacientului posibilitatea de se odihni daca activitatile de zi cu zi il obosesc si se afla la distanta de o canapea, scaun, banca si asa mai departe.

In concluzie, avantajele acestor dispozitive medicale sunt evidente, cadrele de mers reprezentand astazi un obiect indispensabil din viata celor care au problemele de echilibru sau se deplaseaza cu dificultate. Inainte de a cumpara unul asigura-te ca poate fi ajustat sau ca va corespunde inaltimii si greutatii pacientului si, nu in ultimul rand, gandeste-te unde il va folosi cel mai des – afara, pe strada, sau in interiorul locuintei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.