Instalarea sistemului de supraveghere pas cu pas

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Daca ti-ai cumparat un sistem de supraveghere trebuie sa treci la urmatorul pas: instalarea. Este un pas destul de dificil, in conditiile in care daca este realizat gresit poate sa stirbeasca din eficienta camerei.

Daca ai ales corect sistemul de supraveghere, vei gasi toate instructiunile de care ai nevoie si nu va trebui sa dai gauri pentru cabluri sau sa te stresezi foarte tare.

Care sunt principalii pasi ai instalarii?

1. Fa-ti un plan! Este bine sa ai un plan al locurilor ce trebuie sa fie monitorizate. Trebuie sa iei in considerare usile principale, ferestrele, spatiile largi si aleile de acces catre casa. Practic, este bine sa se vada absolut toate locurile pe unde se poate accesa in casa.

2. Pregateste echipamentele de care ai nevoie. Pe langa camerele de supraveghere vei avea nevoie de o serie de alte echipamente. Spre exemplu, vei avea nevoie de un cablu de alimentare si de un cablu de conectare pentru camere. Exista si camere supraveghere Wi-fi, insa exista mereu riscul ca semnalul sa fie pierdut. De asemenea, vei avea nevoie de un DVR care sa preia imaginile de la camere si de un HDD unde sa poata fi stocate toate imaginile. In general, daca achizitionezi un sistem de supraveghere complet, DVR-ul va fi inclus insa nu si HDD-ul.

3. Conecteaza cablurile. Masoara distantele pe care trebuie sa le acoperi, mufeaza toate cablurile sin incearca sa le organizezi cat mai bine.

4. Foloseste o sursa de alimentare alternativa ! Desi nu este obligatorie, se poate dovedi foarte utila. Un UPS, spre exemplu, iti va face sistemul de supraveghere sa functioneze chiar si atunci cand se ia curentul.

5. Ai grija la locurile in care instalezi camerele. Este bine sa le instalezi in locuri in care nu exista riscul sa fie vandalizate si din care pot acoperi suprafete cat mai mari.

6. Conecteaza camerele la surse de energie, dupa care conecteaza-le la DVR.

Dupa ce ai trecut prin toti pasii, este indicat sa pornesti sistemul si sa verifici daca totul functioneaza ca la carte. Verifica unghiul de vizualizare al imaginilor si ajusteaza-l. De asemenea, verifica daca DVR-ul inregistreaza si daca toate accesoriile sunt bine conectate.

Instalarea nu este suficienta. Dupa ce ai reusit sa instalezi sistmeul de supraveghere nu il lasa asa. Este important ca ocazional sa il intretii, curatandu-l de praf si de panzele de paianjeni care pot afecta imaginile.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.