Totul despre culorile placilor de granit

placari granit - culoriExista poate sute de culori si nuante ale acestei pietre naturale, in intreaga lume. Totusi, printre acestea se regasesc cateva modele extrem de populare. Iar unul dintre cele mai minunate lucruri legate de aceste placari e faptul ca nu exista  si nu vor exista doua bucati perfect identice. Astfel ca atunci cand ne referim la diverse culori ale rocii de granit, de fapt ne referim la umbre si mici diferentieri de culoare. Acestea sunt evidente pentru cei cunoscatori – insa puse una langa cealalta nu vor scapa neobservate si neapreciate chiar de trecatori sau vizitatori. Bineinteles, de la departare s-ar putea ca doua bucati de granit sa para identice – insa atunci cand te apropii, poti sa iti dai seama ca sunt diferite, la nivelul texturii si aspectului. Gaseste placi de granit care sa se potriveasca caminului tau, aducand plusul de culoare si stil de care aveai nevoie.

In acest material vom prezenta cateva dintre cele mai cunoscute si apreciate culori de granit de pe piata, de azi. Se prefera variantele urmatoare: – galben (auriu), bej, negru si cafeniu. Aceste nuante populare variaza putin, de la caz la caz, datorita extragerii si prelucarii din diferite locatii; se estimeaza insa ca acestea de mai sus sunt extrem de des intalnite intre proprietarii de locuinte.

– Granitul galben nu e ceea ce multi oameni isi imagineaza. Cand ne gandim la astfel de roci, ne putem imagina variante lamaii sau galben precum floarea soarelui. Insa fiind o piatra naturala, granitul nu apare in astfel de nuante deschise. Dimpotriva, are nuante aurii – avand numeroase culori in constructia sa,  se va observa doar predominanta acesteia, in substrat.

– Placile de granit bej. Acestea sunt des intalnite in special in locuinte, fiind utilizate ca si blaturi. Ele combina nuante de cafeniu inchis si deschis, cu urme de negru, gri si alb. Varianta aceasta e preferata pentru decoratiuni interioare datorita faptului ca e neutra, in intensitate. Atunci cand e pusa alaturi de elemente de culoare foarte inchisa, creeaza o senzatie rustica, aparte.

– Granitul cafeniu. Mai inchis decat varianta bej, pare mai putin neutru; totusi, se potriveste la cabinetele mai deschise la culoare. Chiar si alegerea unor astfel de contraste poate fi ceva extrem de inovativ si indraznet pentru multi oameni !

– Placile de granit negru – vin ca o aditie potrivita in caminele moderne. Fie ca e vorba de bucatarie, hol, living sau baie, aceste solutii pot fi exact ce cautai. Negrul poate veni cu mici striatii sau dimpotriva, cu variante mai vizibile (dandu-i o alta textura si adancime).

Asadar, aceste placari de granit sunt cele mai apreciate si utilizate de catre oameni din intreaga lume, recent. Insa faptul ca acestea sunt populare nu le face pe celalalte culori si nuante sa fie mai putin apreciate sau populare.  Adauga plusul de stil, eleganta si bun gust caminului tau prin variatele tipuri de produse si servicii, prin oferta de placari de granit prin Fabism.ro !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.