Adopta stilul minimalist in casa ta in doar cateva etape

Simplifica-ti viata cu ajutorul acestor trucuri

Sosirea zilelor frumoase de primavara reprezinta ocazia perfecta de a face o schimbare, de a scapa de toate lucrurile pe care unii avem tendinta sa le adunam. Acumularea de obiecte ne afecteaza viata de zi cu zi fara sa ne dam neaparat seama de acest lucru. Stii ca daca detii mai putine obiecte calitatea vietii tale se va imbunatati in mod considerabil?

A adopta stilul minimalist inseamna sa iti simplifici viata, sa scapi de un stres inutil si sa realizezi economii. Ce poate fi mai frumos de atat? Am adunat in acest articol pentru tine cateva trucuri minimaliste practice si eficiente totodata.

Incepe cu pasi marunti. O cutie sau un sertar. Le eliberezi si apoi continui maine, saptamana viitoare…

Nu pastra, arunca

Daca ai ales sa pastrezi unele lucruri asteptand sa le gasesti loc la un moment dat, renunta la aceasta idee. Arunca absolut tot ce nu iti trebuie.

Obiectele mici. Cu totii avem nasturi, agrafe sau alte obiecte de mici dimensiuni de care nu avem neaparat nevoie. Arunca-le, in caz ca ai nevoie de ele vei putea face rost cu usurinta de altele.

Garderoba. Ar trebui sa iti sortezi si hainele din dulap. Scapa de toate lucrurile de care nu ai nevoie, pe care nu le-ai purtat deloc in ultimele sase luni. Astfel, vei avea mai mult loc in dulap si diminetile tale vor fi mult mai usoare.

Bucatarie. Cat de des folosesti blenderul? Daca nu il folosesti prea des, da-l cadou sau pune-l in dulap daca nu il folosesti prea des pentru a nu ocupa locul pe blat.

Hartiile. Arunca toate hartiile de care nu mai ai nevoie. Pe cele necesare, le aranjezi frumos in folii, pe care le asezi mai apoi in dosare.
Calitate vs cantitate. Mai bine cumperi un produs de buna calitate decat cinci de proasta calitate. Tine cont si de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.