De ce să alegeți scaune auto practice cu prindere în 5 puncte

Scaunul auto este un dispozitiv necesar pentru aproape fiecare nou-născut. Chiar dacă nu conducem propria noastră mașină, suntem obligați să folosim un astfel de sistem de siguranță de fiecare dată când mergem într-un taxi, cu mașina unui prieten sau un alt autovehicul. Copiii trebuie să călătorească într-o mașină în acest fel până când ajung la 36 kg și 150 cm înălțime.

Scaune pentru diferite grupe de vârstă

Scaune auto de tip coș au fost create pentru cei mai mici bebeluși, în care se pot culca și dormi confortabil până la capăt. Cele mai mari pot folosi sisteme mai simple numite scaune sau boostere, care sunt mult mai confortabile pentru ei. De obicei, cele două tipuri sunt cumpărate separat, dar există și opțiuni combinate.

image002

Cum se face o alegere economică?

Dacă conduceți o mașină în fiecare zi și intenționați să mergeți cu copilul în ea, cel mai bine este să nu faceți compromisuri atunci când căutați un scaun pentru el. Mizați pe calitate, astfel încât să nu fiți forțați să cumpărați unul nou, pe care îl puteți folosi apoi pentru un timp foarte scurt. Căutați o combinație între un cărucior și un scaun sau un scaun care poate fi transformat și utilizat la toate vârstele.

Scaune practice cu mecanism de prindere în 5 puncte

Scaunele cu cataramă în cinci puncte sunt, fără îndoială, cele mai practice. În afară de faptul că sistemul lor de blocare creează cea mai mare securitate pentru cel mic, ele sunt și cele mai confortabile pentru el.

image003

Cele cinci puncte ale mecanismului leagă cele două centuri de braț, două pentru talie și una care rulează în mijlocul corpului. Datorită acestui mecanism, pasagerul mic este bine fixat și poate circula complet în siguranță. În același timp, îi oferim suficientă ocazie de a lovi cu piciorul și mișca brațele și picioarele fără probleme. Observațiile arată că bebelușii călătoresc mult mai calm atunci când își pot mișca membrele liber.

Siguranța și confortul sunt pe primul loc

În sporturile cu motor, centurile de siguranță în cinci puncte sunt destul de populare, deoarece oferă un nivel foarte ridicat de siguranță chiar și în caz de urgență. Acum puteți oferi o protecție similară bebelușului dumneavoastră. Are într-adevăr nevoie de toate măsurile de precauție posibile, deoarece chiar și într-o coliziune la o viteză foarte mică există o amenințare la adresa vieții și sănătății sale dacă sare din mașină din cauza greutății sale ușoare.

image004

Producătorii moderni se inspiră din sporturile cu motor în ceea ce privește designul scaunelor pentru copii. Cu toate acestea, scopul este de a lăsa copilului cât mai multă libertate de mișcare. Altfel, s-ar simți destul de incomod pe scaun.

Considerații privind siguranța bebelușului în mașină

Copiii trebuie să fie întotdeauna prinși corespunzător în dispozitiv, care, la rândul său, trebuie conectat cu atenție la sistemul de siguranță al mașinii. Pentru a vă asigura că ați făcut totul bine, trageți centurile pentru a vă asigura că sunt suficient de strânse. Curelele de umăr ale copilului trebuie să fie bine întinse. Dacă puteți introduce degetul mare și arătătorul pe ambele părți ale centurii, atunci nu trebuie să vă faceți griji că micuțul dvs. este strâns în el.

Un alt punct important este să nu-l lăsați pe cel mic să călătorească într-o jachetă groasă de iarnă. Oricât de frig ar fi, scoate-ți îmbrăcămintea exterioară și puneți în schimb o pătură ușoară sau un sac special.

Este important ca bebelușii cu vârsta sub 3 luni să fie așezați cu spatele la direcția de mers. Acest lucru face o excepție pentru ei, deoarece pot circula și pe scaunul din față, dar numai dacă airbagurile sunt pre-dezactivate. Copiii mai mari sunt deja pe scaune orientate spre înainte, dar trebuie să călătorească pe bancheta din spate.

Pe site-ul Kidso.ro veți găsi scaune pentru fiecare mașină și pentru fiecare copil, precum și un întreg arsenal de accesorii pentru ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.