Cum alegi corect un generator de electric?

Un generator de curent se poate dovedi o achizitie inteligenta in orice gospodarie. Chiar daca reteaua publica de electricitate este din ce in ce mai stabila si este prezenta aproape peste tot, asta nu inseamna ca nu exista locuri in care nu exista curent si ca nu te poti trezi cu cateva ore sau chiar o zi de pana de energie. In astfel de situatii, generatorul de curent electric poate fi ajutorul perfect. In functie de putere, acesta poate alimenta becurile si electrocasnicele esentiale sau chiar poate alimenta intreaga casa pentru o perioada generoasa de timp.

Cu un generator electric nu vei trece prin momente neplacute cum ar fi :

  • intreruperea lucrului. Ne bazam din ce in ce mai mult pe curent in activitatea zilnica. Unii folosesc dispozitive electrice pentru curatenie, altii folosesc bormasini si surubelnite, in timp ce altii lucreaza din spatele unui monitor. Toate au nevoie de electricitate, asadar, lipsa acesteia poate cauza probleme.
  • Oprirea frigiderului si stricarea alimentelor din interior;
  • Oprirea televizorului in momentul emisiunii preferate.

Cum alegi cel mai bun generator pentru acasa?

Daca vrei sa achizitionezi cel mai bun generator de energie electrica trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

  1. Tipul de generator. Poti opta pentru generatoare stationare, care necesita instalarea de catre un specialist, insa ofera o putere mai mare sau poti opta pentru generatoare portabile. Ambele se pot dovedi utile, cele portabile fiind foarte potrivite pentru nevoia de energie in locurin in care reteaua electrica este foarte departe.
  2. Puterea pe care o are generatorul. Evident, puterea generatorului conteaza foarte mult. Este bine sa calculezi nevoia de consum a aparatelor din casa si sa alegi un generator care sa o poata acoperi. Exista generatoare cu putere mica, intre 500 si 2200 W, generatoare cu putere moderata, de pana in 5500 W si generatoare cu putere mare, ce pot ajunge la peste 10000 W.
  3. Tensiunea aparatului. Ai de ales intre generatoare monofazate si trifazate. Cele trifazate sunt potrivite pentru utilizarea industriala si cel mai probabil nu isi vor gasi locul acasa. Daca vrei un generator pentru acasa, este bine sa optezi pentru o varianta monofazata, la care sa se poata conecta aparate ce functioneaza la 230V;
  4. Combustibilul pe care il utilizeaza. In ceea ce priveste combustibilul exista doua variante importante: generatoarele pe motorina, care sunt mai puternice, insa si mai costisitoare si generatoarele pe benzina, care sunt mai silentioase, au dimensiuni mai reduse, sunt mai ieftine, insa genereaza costuri mai mari in timp si nu sunt atat de puternice.

Mai sunt detalii care conteaza, cum ar fi modul in care porneste ( la sfoara, la cheie  sau automat), tipul curentului produs ( continuu sau alternativ ) si fiabilitatea, care de cele mai multe ori inseamna o rezistenta mare la factori externi si cat mai multe functii care usureaza munca utilizatorului. Toate aceste detalii te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste generatorul.

Daca stii deja ce iti doresti, pe Travandi.ro gasesti o varietate mare de generatoare de curent electric de la branduri cunoscute in domeniu, pe care le poti achizitiona la preturi foarte atractive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.