Incalzirea casei cu centrala pe peleti

8a254fcfa3430395f4dd74ad9c805150A avea in casa o centrala pe peleti inseamna a incalzi incaperile cu o remarcabila economie de energie, cu posibilitatea de a extinde capacitatea pentru toata casa, cu o singura unitate. O instalatie pe peleti de tip centralizat, este deci ideala pentru obtinerea acestui rezultat. In ceea ce urmeaza vom prezenta cateva consilii asupra modului cum se poate incalzi o casa cu centrala pe peleti.

Primul lucru necesar este acela de a masura in metri cubi volumul care trebuie incalzit si compararea acestuia cu capacitatea termica a centralei pe care intentionam sa o achizitionam. Cea mai mare parte pot incalzi o incapere unica, dar si mai mult de una cu o instalatie centralizata. Pentru o mai buna eficienta este necesara alegerea unei centrale cu o capacitate mai mare si prevederea unei instalatii cu tubulatura prin pereti sau sub paviment, in maniera in care caldura sa se raspandeasca in toate camerele.

Ideal ar fi ca centrala sa se instaleze intr-una din incaperile casei care are alte doua camere adiacente; de fapt, pozitionand centrala pe peleti pe un perete divizor, pe partea din spate se poate monta o placa de fonta pentru a captura caldura, si pe care o va elibera treptat, mai ales daca peretele este subtire. In acest fel, aerul cald eliberat din centrala se va raspandi mai eficace, chiar si in al doilea ambient. Ideala ar fi crearea unei deschizaturi in peretele subtire, in asa fel incat centrala sa se pozitioneze in deschizatura, urmand ca pe o latura sa fie acoperita de un grilaj de alama, obtinandu-se acelasi efect de incalzire, chiar mai bun, intrucat caldura ajunge in incaperea din spate in mod direct. Chiar si din punct de vedere estetic se va demonstra elegant, pentru ca grilajul se poate imbraca cu o rama, creand aparenta unui camin.

Aceasta este evident solutia ideala daca casa este compusa din doua incaperi, dar in cazul in care ambientul este destul de amplu, o alta solutie foarte economica ce nu necesita mari lucrari de zidarie este pozitionarea de tubulaturi pe toate plafonurile, cu grile perforate corespunzatoare, colegate la centrala pe peleti. Aceasta va ramane intr-un punct fix al casei, iar cand va fi pusa in functiune, caldura se va raspandi prin tubulaturi, urmand sa se difuzeze in tot volumul incaperilor. In acest fel toata casa se va incalzi, si avand in vedere costul combustibilului si capacitatea calorica a acestuia, economia de energie este garantata.Berluni ofera o gama larga de centrale termice Berluni, de diverse capacitati si tipuri de functionare, impreuna cu asistenta necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.