Necesitatea intretinerii aparatelor de aer conditionat

Calitatea si performantele aparatelor de aer conditionat sunt tot mai bune pentru ca producatorii continua sa introduca tehnologie performanta care ofera utilizatorilor un grad ridicat de eficienta sezoniera si confort tot mai usor de controlat. Daca un aparat nou a avut parte de un montaj executat profesionist puteti fi siguri ca acel echipament va avea un functionare perfecta din toate punctele de vedere. Odata ce v-ati obisnuit cu folosirea aparatului si veti resimti beneficiile care decurg din utilizarea lui deja considerati ca aceasta situatie va trebuie sa ramana la acelasi nivel de calitate pentru o perioada cat mai mare de timp.

Acest lucru este perfect posibil doar in masura in care veti acorda atentie pentru intervalele de timp la care trebuie sa solicitati unei echipe de tehnicieni profesionisti lucrari specifice pentru intretinerea sistemului de climatizare. Aceste lucrari sunt cu precadere preventive in sensul de a permite componentelor aparatului sa functioneze usor si la parametri pe care producatorul i-a prevazut la fabricarea aparatului.

Prima dintre aceste lucrari, care este si cea mai rapid de realizat, referindu-se la igienizarea componentelor care va garanteaza ca aerul refulat in incapere va fi cu adevarat curat si purificat de eventuale particule poluante. O sesiune de ingienizare este in mod cert util de solicitat cel putin la inceperea unui nou sezon de folosire a echipamentului de climatizare, oricare ar fi acesta (marca, capacitate, mediu de utilizare), pentru a avea in primul rand siguranta ca nu veti lasa aparatul sa refuleze in incapere aer contaminat deja cu particule poluante. Este important sa stiti ca indiferent de numarul de ore de folosire a unui climatizor componentele sale se vor incarca cu murdarie care se sedimenteaza si la prima punere in functiune aparatul le va recircula in aerul incaperii. In plus curatenia tuturor componentelor confera aparatului mai multa usurinta in functionare, se reduce consumul de energie electrica si riscul aparitiei premature a defectiunilor cauzate de functionari indelungate fara oprire, sau blocaje ale partilor mecanice provocate de diferite depuneri. In paralel sunt la fel de utile serviciile profesioniste de verificari tehnice periodice care pun accent pe calitatea parametrilor functionali si care impreuna cu igienizarea extind prin preventie durata de viata a aparatelor de aer conditionat.

Vezi si:  Mizeaza pe aparatul de aer conditionat in zilele caniculare

Producatorul echipamentelor de aer conditionat Daikin specifica in mod expres in manualele de utilizare ale aparatelor sale ca utilizatorii trebuie sa se ingrijeasca de modul in care planifica anual sau bi-anual interventii de service pentru igienizarea sau verificarea tehnica a sistemelor de climatizare pentru a putea primi in totalitate performantele pe care aceste aparate le pot oferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.