Avantaje ambientale cu solutii de incalzire in pardoseala pentru locuinte

Confortul locuintei atinge acum un nivel superior datorita noilor sisteme de incalzire in pardoseala oferite de AnaCreon. Aceasta inovatie din domeniul instalatiilor elimina necesitatea radiatoarelor si caloriferelor si transforma chiar pardoseala intr-un element de incalzire.

Modul in care functioneaza acest sistem este cat se poate de simplu. Practic, este vorba despre montarea unor retele de cabluri conductoare sub finisajul pardoselii. Acestea se conecteaza la reteaua electrica si functioneaza pe principiul unei rezistente, incalzindu-se si generand caldura in interioare. Astfel caldura pleaca intotdeauna de la limita inferioara a spatiului locuit, anume podeaua si se transfera in aerul ambiental catre tavan.

Confortul termic resimtit de utilizatori este in acest caz maxim deoarece temperatura efectiv resimtita de acestia este uniform distribuita pe inaltimea camerei, avand o valoare mai mare la nivelul picioarelor si una comparativa la nivelul capului. Prin comparatie, un calorifer clasic incepe sa genereze caldura de la inaltimea de circa 80-90 de centimetri. Avand in vedere ca apare fenomenul fizic de ridicare a aerului cald, partea inferioara a incaperii va fi intotdeauna rece, iar senzatia de rece la nivelul picioarelor genereaza disconfort puternic indiferent de temperatura resimtita de restul corpului.

Sistemele de incalzire in pardoseala nu numai ca rezolva aceasta problema de distributie a caldurii in incapere, dar ele permit finisarea in orice mod a interioarelor. Daca multe persoane si-ar dori o pardoseala lucioasa in living, dar o evita datorita senzatiei de rece si aleg in schimb covoarele si carpetele, o solutie de incalzire in pardoseala va permite sa va finisati casa in orice mod doriti, chiar si cu granit, piatra naturala sau pardoseli ceramice.

Orice dezavantaj prezinta acestea in combinatie cu un sistem clasic de incalzire dispare daca alegeti o instalatie de incalzire in pardoseala. In plus, aceste materiale odata incalzite vor functiona ca masa termica, ceea ce inseamna ca ele pot stoca din caldura eliberand-o treptat in incapere in timp ce sistemul de incalzire sta inchis. Sunt constituite in consecinta conditii de a economisi energie in timp ce casa se mentine calda.

Din punct de vedere al cheltuielilor, varianta de incalzire in pardoseala aduce economii semnificative din punct de vedere al consumului de energie. Ea poate presupune o investitie initiala mai mare, nu datorita costurilor sistemului in sine, ci pentru ca implica si schimbarea finisajului podelei daca se aplica pe un spatiu deja construit si utilizat.

In final economiile lunare ajung pana la 30% din costurile initiale ale incalzirii cu calorifere sau radiatoare. Astfel, oricand puteti sa solicitati mai multe detalii la AnaCreon despre solutii incalzire in pardoseala si veti avea doar de castigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.