Iarna pentru gazonul artificial

Traim intr-o zona cu o clima, cel putin pâna acum, temperata, iar lucrul acesta aduce subiectul despre care voi discuta in urmatoarele rânduri. Sportul de orice fel, il putem practica in orice anotimp mai putin iarna, când intervine frigul si, principala problema, zapada. De aceea voi oferi câteva sfaturi despre modul in care trebuie intretinut un gazon artificial pe timp de iarna.

Iarba sintetica este construita pentru a rezista intemperiilor, de la ploaie si vânt, pâna la ninsoare. Singura problema apare in momentul in care terenul dumneavoastra nu are un acoperis pe structura de metal sau nu este acoperit cu un balon presostatic. Daca dorti sa continuati activitatea sportiva si pe timpul iernii, in cazul in care aveti un gazon artificial este usor. O conditie este aceea de a curata integral suprafata de joc de zapada, pentru ca in momentul in care se desfasoara un meci de fotbal, sau oricare alt sport pe o suprafata inzapezita granulele de cauciuc din gazonul artificial se vor amesteca cu zapada, iar apoi va trebui sa le inlocuiti lucru care va va costa timp si bani.

Clarificând acest aspect pot spune ca pentru a curata un teren acoperit cu gazon artificial sunt necesari cel putin trei oameni, aici depizând de suprafata acestuia, dar si de banii dumneavoastra, bineinteles. Curatarea gazonului poate fi efectuata si cu freze care sa arunce zapada de pe teren, in cazul acestora insa trebuie avuta in vedere inaltimea la care e setata pentru a nu reteza firele de iarba artificiala.

De asemenea pot aparea portiuni care sunt acoperite cu gheata datorita diferentelor de temperatura. In acest caz fiind cel mai idicat sa aruncati sare pe suprafata inghetata care va ajuta la topirea acesteia si la indepartarea ei. Nu trebuie sa spargeti ghiata cu o lopata sau orice astfel de obiect care ar duce la deteriorarea gazonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.