Iluminatul de siguranta si tehnologia LED: utilizari si avantaje

Ce reprezinta iluminatul de siguranta?

 

Iluminatul de siguranta are ca obiectiv principal permiterea iesirii in siguranta dintr-un loc in cazul intreruperii alimentarii nominale cu energie electrica, asigurand o conditie vizuala corespunzatoare pentru iluminatul cailor de iesire.

 

Legislatia in vigoare mentioneaza obligativitatea cladirilor de birouri, spatiilor comerciale si industriale de a detine si a instaleza corpuri de iluminat de siguranta precum lampi emergente si lampi exit. Acestea sunt indicatoare absolut necesare pentru semnalizarea rutelor de iesire si asigurarea vizibilitatii lor pentru utilizarea sptiilor. În conformitate cu cap. 7.23 din Normativul l7-2011 si cu reglementarile specifice cu privire la proiectarea si executarea sistemelor de iluminat artificial din cladiri, precum si SR EN 1838 si SR 12294 iluminatul de siguranta se clasifica astfel:

 

  • iluminat pentru continuarea lucrului;
  • iluminat de securitate, care se compune din:
    1. iluminat pentru intervenţii în zonele de risc;
    2. iluminat pentru evacuarea din clădire;
    3. iluminat pentru circulaţie;
    4. iluminat împotriva panicii;
    5. iluminat pentru veghe;
    6. iluminat pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu;
    7. iluminat de siguranţă portabil.

 

Care sunt avantajele iluminatului de urgenta cu LED-uri?

 

Iluminatul de urgenta cu LED-uri reprezinta alegerea optima, oferind numeroase beneficii atat detinatorilor cladirilor cat si celor ce le utilizeaza.

 

In primul rand, daca alegi sa achizitionezi lumini de urgenta cu LED de la vtacsmarthome sunt, probabil, cele mai rentabile lumini din piata atat datorita consumului cat si faptului ca au o durata de viata mult mai mare comparative cu cele cu iluminare medie. Costul este unul dintre cele mai importante aspecte mai ales intr-o perioada economica mai dificila. Initial s-ar putea spune ca investitia in luminile de urgenta cu LED este mai mare insa daca ne raportam la faptul ca durata de viata este mai mare iar costul de functionare mai mic, pe termen lung ele vor contribui la o economisire semnificativa. Sa nu uitam faptul ca ele functioneaza o perioada indelunga de timp, atat ziua cat si noaptea.

 

De asemenea, este de subliniat faptul ca luminile de urgenta trebuie sa reziste sis a functioneze in timpul oricarui eveniment de urgenta. Prin urmare, ele trebuie sa aiba capacitatea de a rezista in conditii dificile, atat in spatiul interior cat si in cel interior. În cazul luminilor cu LED acest aspect nu reprezinta o problema deoarece ele functioneaza indiferent de mediu si de conditiile termice. Nu vor exista dificultati nici in situatii extreme, fie ca vorbim de temperaturi foarte scazute, fie ca le luam in calcul pe cele foarte ridicate. Alte timuri de lampi vor varia in functie de temperatura si conditii insa iluminatul LED de urgenta nu este afectat. In plus, el este rezistent si la socuri sau vibratii.

 

In concluzie, se poate spune ca iluminatul de siguranta cu LED este solutia optima datorita ciclului de viata foarte lung. Durata de viata lampilor LED poate ajunge si pana la 100.000 de ore de functionare, durata semnificativ mai mare in comparative cu cea a altor lampi existente in piata. Intr-adevar, intretinerea si verificarea anuala sunt necesare si in cazul lor insa, cu siguranta, vor functiona mult timp inainte de a fi inlocuite. Nu in ultimpul rand, lampile LED sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului energetic, generand insa mai multe lumina si rezistand la temperaturi extreme, vibratii si socuri.

Daca esti interesat sa achizitionezi unele dintre cele mai moderne si performante surse si corpuri de iluminat acum ai, pe langa optiunea de a cumpara produse de pe site-ul VtacSmartHome, posibilitatea de a le vedea si achizitiona din cel mai mare showroom V-TAC LED din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.