Supraveghere video acasa, la scoala sau la birou. Cat de utila este?

camere de supraveghere locuinta
Camere de supraveghere pentru exterior

amerele de supraveghere au devenit, la fel ca si telefoanele sau alte dispozitive inteligente, indispensabile vietii. Poate nu te influenteaza in mod direct prezenta lor, insa un lucru este cert: sunt intotdeauna acolo. Sunt prezente in scoli, sunt prezente pe strada, sunt prezente in locuinte si sunt prezente in magazine si banci. Practic, exista din ce in ce mai putine locuri cu camere de supraveghere iar dovada este acest magazin care ofera o diversitate din ce in ce mai mare de camere de supraveghere si are un numar in crestere de clienti.

Cat de eficienta este, insa, supravegherea video?

Multi dintre noi ne intrebam care este rezultatul unei astfel de supravegheri? Este cu adevarat buna sau este doar rezultatul unor conspiratii impotriva noastra si impotriva libertatii noastre?

Pana sa ajungem la teoriile conspiratiei, este bine sa descoperim avantajele pe care le aduce supravegherea video. Daca este bine facuta si daca scopurile sunt cat se poate de corecte si de legale, atunci siguranta cetatenilor si fericirea lor poate sa creasca intr-un mod accelerat intr-o societate in care supravegherea video este prezent.

Supravegherea video de acsasa. Casa este locul cel mai valoros pentru fiecare dintre noi. Pe de o parte pentru ca este locul in care ne petrcelm cel mai mult timp si pe de alta parte, pentru ca este cel in care ne tinem o buna parte din bunuri. Poate ca nu tinem banii la saltea, insa cu siguranta avem electronice si electrocasnice de valoare in casa. Este un motiv extrem de bun pentru achizitia unui sistem de supraveghere. O astfel de solutie sperie eventualii hoti si iti ofera sansa de a-i descoperi, in cazul in care au furat ceva. Evident, eficienta nu este una maxima, fiind loc si de o alarma, un interfon sau un videointerfon. Cert este ca, supravegherea video de acsa contribuie extrem de mult la siguranta casei.

Supravegherea video la birou. Pentru cei care detin afaceri, supravegherea video poate sa fie extrem de valoroasa. Pe langa faptul ca ii tine pe hoti departe, poate sa ofere si informatii valoroase despre angajati, despre modul in care acestia se comporta in absenta unei autoritati din firma si despre cat de eficienti sunt. Supravegherea la birou poate sa fie unul din punctele forte care te ajuta sa ai o afacere de succes.

Supravegherea in scoli.  Privita cu neincredere de catre copii, supravegherea in scoli vine la pachet cu o multime de avantaje. In primul rand, sunt eliminate violentele, sau cel putin sunt imputinate. Copiii sunt mult mai putin tentati sa se lupte in fata unor camere de supraveghere, ceea ce poate contribui la educatia lor. De asemenea, niste camere de supraveghere in scoli pot duce la eliminarea riscului de copiere la examene si la un comportament mai civilizat.

Asadar, indiferent de locul unde se opteaza pentru supraveghere, aceasta vine cu un plus pentru siguranta si pentru eficienta in diverse activitati.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.