Energia verde, sursa de incalzire spre care inclina publicul roman

Sursele de energie alternative ale metodelor traditionale binecunoscute sunt un interes tot mai crescut pentru publicul roman. Reprezinta o modalitate de a obtine confortul termic dorit in locuinte si necesarul de apa calda menajera, protejand in acelasi timp si mediul inconjurator. Energia solara pe care o folosesc sistemele moderne este solutia prin care astfel de beneficii vin la ordinea zilei. Raportat la utilizarea lor, panourile solare regasite azi in comert sunt de doua tipuri, cele fotovoltaice si cele termice. Cele dintai se folosesc pentru a obtine curent electric, iar celelalte pentru a incalzi apa menajera.

Modelele de panouri solare termice pe care ti le pune la dispozitie mediul online, respectiv magazine specializate ca Bricolaj Market, se evidentiaza printr-o serie de caracteristici despre care vei afla imediat. Montarea lor este usoara, iar exploatarea la fel de simpla. In cadrul magazinului mentionat, ai la dispozitie panourile cu tuburi vidate si panouri plane, dintre care vei alege in functie de nevoile personale.

Panourile solare, surse de energie verde pentru incalzire

Fiecare tip de panou solar prezinta caracteristici aparte, cele cu tuburi vidate clasificandu-se la randul lor in modele presurizate si nepresurizate. Criteriile care vor dicta o astfel de alegere sunt numarul de consumatori de apa calda, precum si cantitatea de apa pe care trebuie sa o incalzeasca.  Spre exemplu, pentru a putea realiza o alegere corespunzatoare, este necesara raportarea la panta de cadere a apei.

Care sunt avantajele ce ti le aduce utilizarea panourilor solare? Regasesti mai jos cateva dintre acestea enumerate:

  • Costuri reduse la intretinere – chiar daca esti vorba despre o cheltuiala initial (fapt valabil indiferent de sistemul de incalzire utilizat), investitia se amortizeaza in decursul a aproximativ 5 ani, perioada in care vei obseva scaderi insemnate la electricitate/ gaz.
  • Acopera un procent marit din consumul de incalzire – acest sistem poate asigura intre 50 si 70 % din consum, atat pentru apa calda, cat si pentru electricitate. Pe timp de vara, eficienta sa este de 100%.
  • Sunt completarea inedita pentru sistemul de incalzire din dotare – este o recomandare pentru cei care doresc sa prelungeasca durata de viata a centralei/sistemului folosit. De altfel panourile in sine au o durata indelungata de viata si presupun si costuri reduse de intretinere.
  • Sustin vanzarea mai rapida a casei/apartamentului – in conditiile in care intentia este de a te muta in cativa ani, ai siguranta ca un astfel de sistem va creste valoarea spatiului.
  • Gradul de poluare este zero – sistemul functioneaza in asa fel incat captarea radiatiei solare se realizeaza fara a polua. Un plus este ca emisiile de dioxid de carbon sunt astfel insemnat reduse, la fel ca si cele de monoxid de azot sau metan.
  • Resursele folosite sunt controlate – pentru a functiona, panourile solare nu au nevoie sa produca fum, reziduuri sau diverse deseuri. Vin cu avantajul ca ajuta la limitarea consumului de energie nucleara si a arderii carbunelui.

Motivele pentru care panourile solare sunt un interes pentru public astazi nu se limiteaza la cele mai sus mentionate. Descopera lista de oferte si caracteristicile acestora pe bricolajmarket.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.