Aer conditionat pentru un ambient confortabil

Parametrii optimi de temperatura pe care trebuie sa-i avem intr-o incapere, indiferent de destinatia acesteia, dar mai ales atunci cand ne referim la o locatie cu folosinta familiala, se vor putea realiza eficient si economic prin utilizarea unui aparat de aer conditionat de calitate.

Performantele unui astfel de sistem de conditionare a aerului sunt date in mod cert de parametrii sai functionali si desigur de dotarile suplimentare pe care le inglobeaza. De regula toate aparatele de acest gen detin cele patru functii de baza care se vor putea alege in functie de necesitatile de climatizare pe care le doriti. Astfel pentru perioadele cele mai dificile ale anului, in timpul verilor caniculare, setarile de baza pentru racirea aerului ambiental, cea pentru deumidificare si in mod suplimentar cea care asigura ventilarea, sunt cele mai solicitate. In plus in perioadele mai racoroase se va putea utiliza functia de incalzire cu ajutorul pompei de caldura cu care aparatele sunt dotate.

Prin urmare scopul pe care trebuie sa-l atingeti atunci cand sunteti decisi sa instalati un astfel de aparat de aer conditionat este sa verificati cu atentie care este suprafata pentru care acest sistem trebuie sa faca fata. Determinarea exacta a conditiilor interioare si exterioare ale spatiului climatizabil conduc in mod direct la alegerea unui sistem de climatizare care sa detina si o mica marja suplimentara de putere ce va fi disponibila atunci cand temperaturile exterioare trec mult peste un nivel obisnuit.

Regula de baza pentru instalarea unui climatizor este ca aceasta sa fie facuta doar pentru un singur spatiu, nefiind economic sa incercati climatizarea cu un singur aparat a mai multor spatii alaturate, chiar daca climatizorul are o capacitate mare de lucru. Intr-o situatie de acest gen, nu veti face altceva decat sa fortati echipamentul de climatizare, acesta incercand sa aduca temperatura setata in parametrii si pentru zona suplimentara pe care o alaturati.

Vezi si:  Ingrijirea aparatului de aer conditionat

Prin urmare, alegerea si instalarea unui aparat de aer conditionat daikin se va realiza punctual, pentru fiecare incapere in parte, beneficiind astfel in mod real de eficienta acestui echipament si chiar mai mult, prelungind durata sa de functionare optima cu multi ani prin eliminarea fortarii cu o utilizare contina. La aceste aspecte se adauga in mod cert si economia de energie electrica, care pentru oricine nu este de neglijat, sistemul absorbind strict energia de care are nevoie pentru spatiul in care a fost instalat sa lucreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.