Cum functioneaza un aparat de aer conditionat daikin

Aparatele de aer conditionat daikin folosesc principiul refrigerarii pentru a raci aerul din interiorul casei prin intermediul unui principiu simplu al fizicii: cand un lichid se transforma in gaz, absoarbe caldura. Aparatele de aer conditionat folosesc acest fenomen al schimbarii starii de agregare pentru a forta anumite substante chimice speciale sa se evapore sau sa condenseze continuu intr-un mediu inchis din interiorul carcasei.

Compusii implicati se numesc refrigeranti si au proprietatea de a permite aceste schimburi la temperaturi relativ joase. Aparatele de climatizare contin si ventilatoare care trimit aerul cald preluat din exterior prin aceste medii refrigerante racindu-l. Cand aerul cald trece prin mediul rece, agentul de racire din interior absoarbe caldura in timp ce condenseaza. Pentru a putea raci eficient, aparatul de aer conditionat trebuie sa tranforme gazul din nou in stare lichida. Pentru aceasta, compresorul aduce gazul la presiune mare, iar caldura generata acum este elibera prin ventilatoare in exterior. In timp ce substanta gazoasa se raceste, ea redevine lichida, procesul fiind reluat.

Sunt usor de distins cele doua fenomene care au loc in interiorul unui sistem de climatizare: agentul de racire racoreste aerul interior, iar gazul rezultat este comprimat si racit continuu pentru a fi transformat in lichid si asa mai departe.

Procesul de racire a aerului din casa are la baza fenomenul fizic explicat mai sus, iar pentru toate celelalte functii, cum ar fi uscarea aerului pentru reducerea umiditatii din incapere, exista cateva mecanisme destul de simple instalate suplimentar in interiorul sistemului. Pentru a intelege cu adevarat cum functioneaza un aparat de aer conditionat ganditi-va la frigider. Singura diferenta este ca in loc de cutia pentru racire, peretii casei sunt cei care pastreaza aerul cald afara si atmosfera placuta si racoroasa in interior, aducand multiple beneficii pentru confort, relaxare, concentrare si chiar pentru sanatate in general.

Toate informatiile primite mai sus sunt de natura tehnica, insa va ajuta sa intelegeti mai usor principiile de functionare ale acestor sisteme de climatizare. Daca doriti si alte informatii legate de capacitatea optima pe care un aparat de aer conditionat fujitsu trebuie sa o aiba pentru climatizarea unei incaperi este util sa solicitati informatii firmelor specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.