Solutii optime pentru ventilare si climatizare

Temperatura optima pentru a desfasura activitati in mod confortabil si performant este cea cuprinsa intre 22 si 24 de grade Celsius. Acest fapt fiind stabilit, ramane numai sa ne intrebam de cate ori pe an avem ocazia sa resimtim exact aceasta temperatura, mai ales in interiorul casei, biroului sau oricarui alt spatiu interior in care petrecem mai mult timp. Prin instalarea de aparate de aer conditionat avem control total asupra starii aerului din toate punctele de vedere: temperatura, umiditate, grad de puritate, mirosuri etc.

Lasand la o parte performantele incontestabile ale climatizoarelor  moderne, este important de mentionat si utilitatea lor pentru simpla ventilare a unei incaperi. Foarte multe persoane locuiesc astazi in blocuri inalte care au bucataria deschisa spre o curte interioara foarte ingusta si care de multe ori contine si evacuarea ghenelor de gunoi. Daca lipsa luminii se compenseaza cu instalarea de corpuri de iluminat, ventilarea este o adevarata problema. Acum solutia este la indemana oricui intrucat prin instalarea unui aparat de aer conditionat veti avea mereu aer proaspat, fara mirosuri neplacute si fara particule poluante contaminate. La toate acestea si adauga avantajul unei perfecte functionari silentioase care nu va incomoda nici concentrarea necesara pe timpul zilei, nici somnul.

Pentru a alege un aparat de aer conditionat adecvat ca performanta incaperii in care se doreste montat, primul parametru care trebuie ales e numarul de BTU (British Thermal Units), cu alte cuvinte cantitatea exacta de temperatura alocata pe metru patrat de camera care are o valoare situata in general intre 100 si 150 BTU. Este usor de inteles ca o incapere mai mare va necesita instalarea unui aparat cu o capacitate mai mare exprimata in BTU. Pentru o functionare care sa nu va afecteze bugetul lunar, urmatorul criteriu trebuie sa fie clasa energetica a aparatului ales.

Un aparat de aer conditionat daikin clasificat in clasa de consum energetic A, va fi cel mai economic, chiar daca initial pretul ar putea parea putin mai mare, totusi eficienta pe termen lung este incomparabila cu alte tipuri de aparate clasificate in clase inferioare de consum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.