Un nou nivel al confortului termic – Incalzire in pardoseala

Prin incalzire in pardoseala se defineste modalitatea de a obtine o temperatura ambianta confortabila chiar de la nivelul pardoselii. Sistemul de incalzire este de tip radiator, deci prin emanare de caldura si este amplasat chiar sub stratul superior de finisaj al podelei.

Variantele moderne ale acestui sistem de incalzire se bazeaza pe amplasarea de rezistente electrice sub un finisaj cald sau rece. Ele pot fi pozitionate local sau generalizat, in functie de nevoile de incalzire ale spatiilor in care se afla.

Un sistem electric de incalzire utilizeaza elemente metalice necorozive si flexibile precum cabluri, covoare si retele de cabluri, retele din fire de bronz sau film de carbon. Datorita dimensiunilor reduse in sectiune acestea pot fi instalate intr-o masa termoizolanta sau direct sub finisajul pardoselii care poate fi de ori ce tip, de la mochete si covoare textile, la parchet din lemn masiv sau laminat, pardoseli ceramice, din piatra naturala sau sub sape epoxidice ori poliuretanice.

De asemenea, incalzirea electrica de tip suprafata, cum este cazul incalzirii in pardoseala, este deosebit de utila in degivrarea aleilor pietonale, a scarilor de acces de la exterior sau a rampelor de acces in garaje si parcaje subterane. La interior ele au o deosebita utilitate in incalzirea suprafetelor orizontale cu care persoanele pot lua contact direct, cum ar fi caditele de dus, pardoselile dormitoarelor sau orice alte spatii din casa unde se doreste un plus de confort.

Incalzirea in pardoseala de tip electric este mult mai usor de instalat decat varianta cu tuburi cu agent termic si are si mai putine implicatii si riscuri in exploatare.

Fiind potrivita atat pentru locuinte, cat si pentru spatii comerciale sau birouri, incalzirea in pardoseala foloseste o lege simpla a fizicii, conform careia aerul cald este mai usor, ridicandu-se, in timp ce aerul rece este mai greu si asigura o temperatura uniforma, constanta in incaperi.

In plus, alegand incalzire electrica in pardoseala veti avea un control mai bun al nivelului de incalzire al camerelor si veti eficientiza consumul de energie deoarece prin incalzirea uniforma puteti reduce nivelul constant de functionare, sau ii puteti limita durata la intervalele dorite ori in functie de necesitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.