6 Criterii in alegerea unor camere de supraveghere

sisteme supraveghere videoDecizia de a instala un sistem de supraveghere video  este cu siguranta unul dintre cei mai importanti pasi, pe care ii putem face, ca si detinatori ai unui anumit spatiu sau imobil (dar si ca administratori ai unei firme). Dincolo de varietatea de oferte de pe piata de specialitate, trebuie sa tinem cont de o serie de  aspecte, ce ne pot ajuta in alegerea dispozitivelor potrivite. Le vom prezenta in urmatoarele randuri ale acestui material. Pentru cele mai bune solutii, descoperiti oferta de camere de supraveghere prin Ordis – acestea sunt potrivite atat spatiilor exterioare, cat si celor interioare.

1. Schiteaza un plan al acestor amplasari, pentru respectivele camere de supraveghere. Ia in calcul  si distanta  pana la zona de supraveghere (unde montezi dvr-ul). E  vorba de 2 metri sau 6 metri? E bine sa amplasezi o camera aproape de zona de supraveghere video si apoi sa te decizi asupra cantitatii de zoom necesara. Vei stii asadar daca e nevoie de  4 mm, 8 mm sau 12 mm (la lentile).

2. Unghiul supravegheat/ zona acoperita  – pentru acest lucru poti face fotografii respectivelor zone ce se doresc urmarite, din localizarea respectivei camere. Lentilele alese depind de imaginea pe care doresti sa o ai si ca de departe si lata sa fie aceastal

Astazi, precum in fotografie, exista si aici, camere si lentil late sau de tip fish eye.

3. Rezolutia. Vrei sa surprinzi la calitate ridicata fata unei persoane sau numarul de inmatriculare? Amplasarea fiecarei camere va determina tipul de lentile alese. Ai nevoie de mentile de 50 mm sau de 8 mm? Lentilele varifocale sunt de asemenea disponibile, in Romania – ele sunt cele mai folosite atunci cand distanta ce trebuie parcursa/urmarita  este necunoscut, datorita ajustarilor ce pot fi realizate.

Vezi si:  Cum se poate adopta nuanta de ocru in interiorul casei tale?

4. Protectie impotriva vandalismului – vor fi respectivele camere de supraveghere in pericol de a fi atacate sau detoriorate? Atunci e necesar sa se opteze pentru astfel de modele, ce vin adesea sub forma unui dom.

5. Lumina. Este spatiul respectiv bine luminat sau slab luminat? Sunt luminile stinse noaptea in respectiva locatie?  Vrei sa monitorizezi  respectiva zona  cu luminile inchise? Ai nevoie de camere video de supraveghere cu infrarosu sau de modele ce sa functioneze foarte bine in conditii slabe de iluminare.

6. Buget – ca si in orice domeniu tehnologic si aici se aplica acelasi principiu: cu cat cheltui mai mult, cu atat sunt mai mari sansele sa primesti ceva mai bun.

Pentru informatii suplimentare puteti consulta articolele de specialitate sau va puteti indrepta catre segmentul de produse de acest tip, in segmentul de sisteme de supraveghere video prin Ordis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.