Becuri vintage pentru recompunerea unei atmosfere retro

Stilul retro ne fascineaza de fiecare data cand suntem in fata unor obiecte, imagini si cu atat mai mult a unor pelicule care poarta amprenta anilor de inceput ale tehnologiei cand renumitul Thomas Edison isi lansa celebra inventie a becului cu filament incandescent. Nimic nu a mai fost la fel din acel moment pentru ca noaptea a devenit aproape zi si fascinatia pentru lumina becului lui Edison a inconjurat planeta. Astazi suntem in aceeasi masura atrasi de retro, iar producatorii de becuri au conceput si ne ofera spre incantarea noastra becuri vintage cu care ne putem intoarce in timp fie doar si prin efectul luminozitatii pe care acestea il ofera.

Aceste becuri vintage sunt deja renumite si este foarte posibil sa le fi vazut deja in spatii cu destinatie de bar, sau in locatii care ofera clientilor momente de relaxare in timp ce asculta formatia preferata. Nu este nimic nepotrivit sa folosim acest tip de becuri vintage pentru ca ele sunt concepute in principal pentru a crea o atmosfera calma, de relaxare, nicidecum sa fie utilizate pentru iluminarea artificiala de zi cu zi a unui apartament sau a unui birou.

Daca ati simtit vreodata nevoia de a va crea un loc special doar pentru dumneavoastra si partener si doriti in acelasi timp sa aveti o lumina ambientala cu un nivel scazut de iluminare, atunci folosirea de becuri vintage reprezinta ce mai autentica si rapida solutie in configurarea pe care o doriti.

Caracateristica principala a acestor becuri vintage este impactul vizual pe care il vor trimite catre privitor pentru ca un bec vintage il veti putea privi in toata frumusetea lui. Producatorii realizeaza cele mai atractive tipuri de filament si gratie tehnologiei acesta odata pus in functiune va ilumina exact atat cat este nevoie incat sa poata fi privit, dar sa-si lase si amprenta asupra iluminarii locale a spatiului unde este utilizat. Stim ca lumina alb calda este cea cu care ne-am obisnuit de la becurile clasice cu filament, de aceea si pentru aceste becuri vintage s-a ales varianta de a raspandi lumina alb calda. Mai mult decat atat, daca la un bec clasic cu filament temperatura de culoare este situata la 2700 K, pana la maxim 3000 K, toate becurile vintage au o valoare de 2200 K, ceea ce amplifica si recompun foarte bine efectul unui bec Edison.

Daca intentionati o redecorare a spatiului locuintei si aveti in vedere gasirea unei solutii pentru conceperea unui loc de relaxare, fie ca este intr-un colt al unei camere, fie ca veti aloca o camera doar pentru aceasta destinatie, priviti cu incredere spre becuri vintage. Gratie formei lor, la care se adauga inconfundabilul filament incandescent cu forma speciala le veti putea include atat in corpuri de iluminat deschise, dar si direct montate intr-un fasung ce este sustinut de cordonul electric. Retineti ca acest tip de becuri vintage nu se folosesc in spatele unui glob pentru ca in aceste conditii efectul vizual isi va pierde semnificativ din relevanta.

Forma disponibila pentru becuri vintage este in general una clasica de tip glob care este supradimensionat pentru a putea primi structura si forma filamentului, dar si pentru a accentua efectul retro. Aveti la indemana insa, dupa preferinte, becuri vintage in forma de lumanare, tub, sau asemanatoare fructului de acovado. Inspiratia si perceptia personala vor fi sigurele care va vor conduce in a folosi unul sau altul dintre aceste modele de becuri vintage ce sunt disponibile in magazinele de profil.

Despre consumul absorbit din reteaua electrica de aceste becuri vintage se poate spune ca este rezonabil, cu toate ca este mai ridicat decat al unor becuri cu led, fiind cuprins intre 40W si 60W. Cu toate acestea acest fapt nu trebuie sa va induca vreo reticenta pentru ca in practica aceste becuri vintage nu sunt cele care va vor asigura iluminarea ambientala pentru treburile casnice, ci doar temporar pentru momente de relaxare. Ca atare consumul va fi per total nesemnificativ, insa beneficiile pe care le veti resimti din utilizarea de becuri vintage le veti aprecia cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.