Cat de sanatoasa este apa pe care o bem?

activinfo.roStarea noastra de sanatate depinde in mare masura si de calitatea apei pe care o bem. Dar cu siguranta stii deja si tu acest lucru. Ce alegem in aceste cazuri? Apa imbuteliata, apa plata, apa tratata sau mineralizata? Care este cea mai buna?

Teoretic, apa de la robinet ar trebui sa fie lipsita de impuritati, de germeni sau bacterii, fara reziduuri de tot felul, nitriti, clor, sedimente, rugina, calcar sau pesticide. Problema principala a apei de la robinet o reprezinta nitritii si clorul. Acestia sunt cei mai daunatori deoarece, odata acumulati in organism, reduc capacitatea celulelor noastre de a asimila oxigenul. Majoritatea din acestea nu se elimina prin fierbere cum s-ar crede. Din cauza numeroaselor chimicale utilizate in agricultura, cu sau fara voia noastra inghitim o cantitate mare de nitriti.

O alta problema este clorul, utilizat pentru purificare apei de la robinet. Un ultim inamic este calcarul. Depunerile de calcar se produc si in organismul nostru. Insa, spre deosebire de masinile de spalat de exemplu, oamenii nu pot folosi solutii anti-calcar. La toate acestea se adauga contaminarea cu pesticide, reziduuri sau antibiotice.

Apa de la robinet se transforma in urma filtrarii, devine cu totul altceva, este curatata de toate impuritatile mentionate mai sus. In cazul in care nu stiti ce filtru de apa sa alegeti, va recomandam sa cititi ghidul alegerii unui filtru de apa. Dezavantajul consta in faptul ca filtrele de apa necesita schimbare periodica pentru se pastra eficienta acestora. Apa filtrata nu este decat apa de la robinet curatata de clor, nitriti si calcar cu ajutorul unor filtre speciale.

In cazul in care nu iti permiti sa cumperi apa plata sau ai montat in bucatarie filtre de apa, poti consuma fara probleme, cu incredere apa filtrata. Trebuie sa te asiguri doar de faptul ca dispozitivul pe care il detii este complex, eficient si de calitate.

Apa filtrata este mult mai buna pentru gatit, pentru baut si pentru prepararea bauturilor calde.

Puteti cumpara un sistem de filtrare de la magazine specializate. Unul dintre cele mai bune magazine (servicii si preturi) este FILTRO.ro. Apelati cu incredere la specialisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.