Cresterea peste masura a temperaturilor vara aceasta a readus in discutie cat de importanta este montarea unui aparat de aer conditionat, mai ales in conditiile in care de foarte multe ori de confortul sau disconfortul nostru termic depinde si modul in care care realizam activitatile zilnice. Multi ridicau pana vara aceasta din spranceana cand venea vorba despre montarea unui aparat de aer conditionat, considerandu-l mai degraba un moft cu influenta negativa asupra sanatatii. Insa la temperaturi care sar aproape zilnic de 35 de grade Celsius problema se pune cu totul altfel: nu cumva ne distrugem sanatatea expunandu-ne la niste temperaturi care nu sunt nicidecum beneficice corpului uman?
Avantajele aduse de montarea aparatelor de aer conditionat sunt majore: putem regla temperatura la nivelul dorit, putem alege gradul de umiditate din incapere, iar aerul devine mai curat prin intermediul filtrului de purificare al aerului de care orice tip de aparat de aer conditionat dispune.
Puterea unui aparat de aer conditionat este exprimata in BTU, adica in British Thermal Units. Aceasta marime exprima cantitatea de caldura care este necesara pentru a ridica temperatura a 454 grame de apa cu un grad Fahrenheit. Specialistii nu recomanda sa achizitionati un aparat de aer conditionat care sa aiba o putere mai mica decat necesarul de racire al incaperii respective deoarece in timp va fi suprasolicitat si se va deteriora. Eu am gasit o multime de echipamente de aer conditionat la preturi avantajoase pe AerConditionat.us.
In acest sens, va vom prezenta cateva repere. Pentru o incapere care are 10-12 metrii patrati este nevoie de un aparat de aer conditionat care sa aiba o putere de 7000-9000 BTU/h. In functie de orientarea ferestrelor pe directia sud sau nord, aveti nevoie de o putere a aerului conditionat mai mare sau mai mica. Influenteaza in acest sens si existenta surselor suplimentare de incalzire, cat si gradul de izolare termica al incaperii.