Beneficiile incalzirii moderne cu sisteme incalzire prin pardoseala

Daca initial intalneam sisteme de incalzire prin pardoseala numai in cladiri si interioare de lux, acum AnaCreon ofera solutii personalizate accesibile tuturor, indiferent daca este vorba despre un spatiu public sau despre o locuinta.

Varianta cu sisteme incalzire prin pardoseala are o multime de avantaje pe care nu le intalnim in cazul incalzirii clasice, astfel incat se poate spune fara ezitari ca acest tip de incalzire este o solutie moderna din toate punctele de vedere.

Un prim beneficiu resimtit imediat dupa montajul unui sistem incalzire prin pardoseala este ca va permite sa eliberati spatiul de prezenta caloriferelor si sa oferiti interioarelor linii mai moderne. In timp ce spatiul creste, estetica interioarelor este imbunatatita radical si confortul ambiental se ridica pe masura. Modelele de calorifere de pe piata nu au un aspect calitativ si integrarea lor in ansamblul incaperilor este mereu dificila, dar optand pentru o solutie cu sisteme incalzire prin pardoseala posibilitatile de amenajare devin nelimitate.

Traditionalele calorifere incalzesc numai aerul din imediata lor vecinatate, iar apoi caldura este dispersata in restul camerei neuniform, insa incalzirea in pardoseala reuseste sa echlibreze caldura interioara in toate incaperile, uniform, de la podea spre tavan, datorita pozitionarii sale sub nivelul pardoselii.

Un alt aspect important este economia de energie. Acesta depinde de nivelul de termoizolare al cladirii, de cerintele de incalzire si de cat de eficienta este sursa de energie aleasa, insa comparand incalzirea traditionala cu incalzirea in pardoseala, ambele fiind situate in acelasi context, cea din urma aduce economii de pana la 40%, iar daca incalzirea in pardoseala echipeaza o constructie noua care este corespunzator termoizolata, atunci consumul de resurse scade sub jumatate.

Eficienta dovedita a acestor sisteme incalzire prin pardoseala este amplificata daca ele functioneaza continuu. Astfel, este mai indicata utilizarea sistemului in spatii utilizate frecvent. Temperatura joasa la care sunt mentinute elementele de incalzire este perfecta pentru a incalzi pardoseli din piatra, lemn si placi ceramice. Aceasta temperatura joasa de functionare determina o buna compatibilitate cu sisteme ecologice care genereaza energie precum panourile solare sau dispozitivele eoliene. Astfel, in timp ce obtineti energie din surse regenerabile, o si consumati in mod eficient, iar nivelul de confort atinge parametrii doriti si asteptati.

Utilizand sisteme incalzire prin pardoseala de la AnaCreon calitatea aerului din incaperi creste, pentru ca praful nu mai este recirculat prin miscarea aerului asa cum se produce in cazul caloriferelor clasice. Functionarea sistemului este perfect silentioasa si necesita interventii minime pentru mentenanta, in timp ce functioneaza mai eficient decat orice alt sistem de incalzire si ofera un nivel maxim de confort. Incalzind interioarele si avand control asupra temperaturii obtineti un ambient confortabil, dar si eficient energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.