Ai nevoie de porti culisante sau de porti batante?

Advertorial

 

porti culisante
Acces prin porti culisante

Exista un moment in care s-ar putea sa ne confruntam cu aceasta dilema, in incercarea de a ne gasi solutia optima pentru casa sau afacerea noastra.  Mai mult decat atat, stim ca in functie de alegerea facuta la acest capitol va trebui sa instalam solutiile de automatizare aferente, a caror costuri pot sa difere. Fiecare dintre aceste optiuni are beneficii, dar si puncte mai putin pozitive, dupa cum vom vedea in randurile urmatoare. Pentru a ne decide corect, trebuie sa luam in considerare mai multi factori – cum ar fi spatiul disponibil, nivelul de securitate dorit si suma maxima pe care dorim sa o cheltuim. Pentru o gama variata de kituri si accesorii de automatizare pentru segmentul de porti culisante, descopera oferta Ordis Sibiu.

  • Buget

Foarte adesea, variantele de porti batante nu sunt atat de costisitoare precum cele culisante. Chiar daca pot sa fie de aceeasi marime, sa fie facute din aceleasi materiale, montarea lor, felul in care opereaza pot sa ne faca sa scoatem din buzunar sume diferite de bani. Balamalele, sinele, rotile, sistemele de actionare sunt de  luat in calcul.

  • Mentenanta

Daca ne decidem pentru o anumita perioada sa ne rezumam la actionarea manuala (fara automatizare), portile batante sunt cele mai accesibile, financiar vorbind, din punct de vedere al lucrarilor de intretinere. Nu acelasi lucru il putem spune despre cele culisante – ele au nevoie de un traseu ce sa fie curatat, de roti bune, de inlaturarea nisipului, a mizeriei sau a frunzelor in mod constant. Altfel, aceste obstacole pot sa impiedice rotile sa alunece in mod corect; mai mult decat atat, se pot cauza accidente sau deraieri. Anumite maturi si perii speciale pot fi cumparate pentru a curata respectivul spatiu de fiecare data cand portile se deschid, eliminandu-se aceasta problema.

  • Spatiu disponibil

Portile culisante au nevoie de spatiu ca sa se poata deplasa. Totusi, terenul de sub trebuie sa fie foarte drept, bine nivelat, pentru a permite portilor sa se miste corespunzator. Daca in respectiva amplasare exista garduri, atunci portile se vor deschide prin alunecare, simplu, paralel cu respectivul gard. Orice obstacole vor trebui inlaturate  din drumul acestor porti culisante.

In schimb, portile batante au nevoie de si mai mult spatiu pentru a functiona. Daca respectiva cale de acces e de 4 metri sau mai putin, atunci e suficienta o singura poarta de acest tip (nu doua). Ea trebuie insa sa se poata deschide pana in capat, inspre proprietatea detinuta si nu in exterior. Nu trebuie ca aceste porti sa incurce traficul sau sa impiedice proprietarului sa traga pe dreapta pana cand ele sunt complet deschise.

Odata ce ai luat in calcul toate aceste criterii, alege variantele potrivite disponibile pe piata si profita si de preturile speciale la sistemele si kiturile de automatizare pentru porti culisante si batante, vizitand aceasta oferta online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.