Cum ne intretinem gradina toamna

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Odata cu apropierea iernii, in plin sezon de toamna, gradina este un loc fragil care necesita ingrijire speciala. Care sunt plantele adaptate pentru toamna? Unele plante trebuiesc puse sau nu la adapost? Care sunt trucurile si erorile de evitat? Iti spunem noi chiar acum…

Gradina verde vara…totul trebuie sa fie pregatit inca de toamna. Pentru ca acel colt verde in care te relaxezi vara sa arate asa cum trebuie, pentru a-si pastra vivacitatea, trebuie sa urmam unele sfaturi.

Toamna, un anotimp propice pregatirii gradinii pentru vara. Conform specialistilor, nu exista niciun risc special pentru plantele de gradina, acest anotimp oferind un climat mai degraba bland. Fructele si florile isi gasesc inca locul printre colturile verzi iar gradina incepe sa capete incetul cu incetul o culoare specifica de toamna. Toamna reprezinta anotimpul ideal pentru a pregati gradina pentru primavara, imbogatind-o cu plante noi. Contrar ideilor preconcepute, toamna nu este intotdeauna sinonim cu uscarea vegetatiei. Este cea mai potrivita perioada pentru a planta unii arbori si arbusti. Conform specialistilor,  temperarurile calde din timpul zilei si reci pe timp de noapte favorizeaza o mai buna adaptare pentru plante si le confera repaosul vegetal necesar, care nu necesita stropire.

Cine spune toamna spune culori vii si calduroase. Plantele de toamna sunt alese pentru culoarealor vie si pentru mirosul lor care ne duce cu gandul la padure. Osmanthus, este un arbust decorativ ideal pentru aceasta perioada, cu frunzisul vesnic verde. In plus, odata cu sosirea toamnei solul trebuie ingrijit, trebuie imbogatit. Compostul este ideal in acest sens deoarece solul poate fi slabit din cauza temperaturilor ridicate din vara. Astfel, pentru ca plantele sa infloreasca primavara, trebuie sa curatam plantele si arbustii de frunzele uscate. Tine cont de faptul ca plantele exotice precum hibiscus sau lamai trebuie sa fie amplasate intr-un loc protejat.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.