Tendinte de gradinarit pentru urmatorul deceniu (sau cel putin anul nou)

Am petrecut nenumarate ore cercetand tendintele de gradinarit pentru 2020 in speranta de a va aduce ceva profunzime. Din pacate, trebuie sa va marturisesc ca a fost o lupta sa gasesc bucati perfecte de intelepciune pentru placerea dvs. de a citi.

Am ajuns la concluzia ca poate incerc sa stabilesc bara prea sus. Tendintele pentru 2020 sunt doar o continuare a ceea ce am observat in ultimii cinci ani, asa ca iata punctele pe care cred ca le veti gasi cel mai informative si utile.
Murdaria este buna pentru tine. Intuitiv am stiut toate acestea, dar acum este oficial. Din Anglia de la Royal Horticulture Society vine urmatorul anunt: „Noile descoperiri au relevat ca o bacterie din sol cunoscuta sub numele de mycobacterium vaccea este buna pentru sistemele noastre imunitare, ceea ce ar putea provoca interesul pentru placintele de noroi anul viitor.”

OK, nu sunt atat de sigur ca placintele cu namol vor fi urmatoarea furie, dar cel putin este bine sa stim ca nu trebuie sa fim destul de multumiti de TOC despre Johnny, care va avea murdarie pe maini. Personal, am preferat intotdeauna sa gradinaresc fara manusi. Pana la sfarsitul verii, mainile mele sunt o incurcatura – dar stii ce, nu-mi amintesc sa fi avut vreo raceala in vara, asa ca poate exista ceva in chestiile astea murdare. In plus, obtin un nivel emotional urias din a-mi pune mainile intr-un pat sanatos de pamant. Devine o activitate benefic terapeutic. Banuiesc ca unii dintre voi se pot raporta.

Mai verde ca niciodata. Gradinarii devin din ce in ce mai ecologici. Cand au fost in miscarea de gradinarit ecologic la iceputul anilor ’70, au fost considerati nebuni. Avanseaza rapid 50 de ani si „organic” a devenit mainstream. Gradinarii casnici si chiar unele zone ale agriculturii comerciale imbraca acum principiile vechi de buna administrare a solului si valoarea compostului si combaterea integrata a daunatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.