6 gesturi pentru intretinerea peluzei pe timp de toamna

Toamna la fel ca in orice alt anotimp sau alta perioada a anului, peluza are nevoie de ingrijire specifica.

Deci chiar daca vara s-a incheiat, va trebui sa iti ingrijesti in continuare gradina, peluza in special. Este cel mai bun moment sa tunzi pomii, sa rasfeti gradina cu legume sau sa iti intretii peluza. Pentru ca da, poti sa profiti de cea mai frumoasa gradina chiar si toamna.

Curata peluza de frunzele uscate. Toamna, probabil ca peluza este acoperita de o multime de frunze uscate. Aduna-le cu ajutorul unei greble si pastreaza-le pentru compost.

Curata peluza de muschi si de buruieni. In acelasi timp, trebuie sa cureti peluza de buruieni, fie cu mana, fie cu o unealta speciala. Trebuie sa incerci sa inlaturi toate buruienile si toti muschii pentru ca peluza sa arate perfect, chiar si toamna.

Peluza trebuie sa fie scarifiata in aceasta perioada. Este o operatiune care se face de doua ori pe an, primavara si toamna, foarte utila pentru a purifica, pentru a aerisi si pentru a da un suflu nou peluzei.

Tunde peluza. Pentru ca peluza sa aiba un aspect perfect, o poti tunde chiar si toamna, pentru ultima data in acest an. In iarna, nu va trebui sa faci asta si nici nu vei avea cum, daca va ninge.

Pune ingrasamant. Toamna este cea mai buna ocazie pentru a adauga putin ingrasamant peluzei. Dar nu orice tip de ingrasamant, ci unul mai echilibrat. Vei favoriza in acest fel cresterea radacinilor si vei intari peluza pentru anii ce vin.

Daca peluza ta are un aspect deteriorat, trebuie sa ii aduci o ingrijire suplimentara. Poti acoperi gaurile sau zonele deteriorate cu pamant.

Tu cum iti ingrijesti peluza toamna? Care sunt gesturile pe care le adopti pentru ca aceasta sa fie cea mai frumoasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.