Rezumat:
Orice parinte isi doreste sa aiba cat mai multe imagini cu perioada in care bebelusul descopera lumea, motiv pentru care pe toate telefoanele celor cu bebelusi exista sute de fotografii copii. Multi parinti trec la un alt nivel si isi doc bebelusii intr-un studio foto copii (link aici), unde micile detalii se pot transforma intr-o adevarata opera de arta.
O sedinta foto pentru copii insa, implica o multime de reguli. Aceasta nu poate sa dureze la fel de mult ca o sedinta pentru adulti iar parintii trebuie sa fie constienti de tot ceea ce implica un astfel de moment.
Cat dureaza si cum se desfasoara o sedinta foto pentru copii?
De regula, o sedinta foto pentru nou nascuti are o durata de pana la 6 ore. Pentru confortul celui mic insa, este bine sa se reduca foarte mult durata, 2 ore fiind mai mult decat suficiente. Cei mici dorm foarte mult in aceasta perioada si pentru sanatatea lor trebuie sa li se respecte programul de somn.
In ceea ce priveste desfasurarea, o fotografie copii implica doua lucruri: decorul si pozitia copilului.
In ceea ce priveste decorul, se poate opta pentru doua variante:
- Lifestyle. Bebelusul este surprins la el acasa, facand activitatile uzuale. Este o varianta perfecta pentru parintii care nu vor sa ii streseze pe copii in studio si in acelasi timp, vor sa ii surprinda in mediul natural. De asemenea, in cadrul fotografiilor de tip lifestyle intra si fotografia in aer liber.
- Posing. Sunt pozele de studio, facute cu decoruri si recuzita profesionala. Conform celor de la fotografiistudio.com, majoritatea parintilor aleg aceasta varianta de fotografie si aduc copii in studio, chiar daca este ceva mai complexa, mai costisitoare si mai obositoare. Adevarul este ca o astfel de sedinta foto poate sa ofere imagini cu adevarat impresionante, asadar, in multe cazuri merita din plin efortul.
Desfasurarea corecta a unei sedinte foto implica o serie de pasi:
- Se stabileste o ora in care, in mod normal, copilul este activ. Este bine sa se evite pe cat posibil orarul sau de somn;
- Se intreaba medicul in legatura cu riscurile. O sedinta foto poate sa fie destul de riscanta, in functie de varsta celui mic, de aparatura folosita si de pozitiile in care este fotografiat. Tocmai de aceea, inainte de sedinta foto este bine sa fie intrebat medicul.
Care sunt riscurile la care este expus copilul?
In primul rand, este bine sa nu se foloseasca foarte mult blitz, mai ales daca varsta celui mic este de peste o luna. Acesta poate sa fie deranjant. Nu exista dovezi ca ar aparea ceva leziuni, insa pentru confortul copilului este bine sa nu se abuzeze de blitz.
In ceea ce priveste pozitiile, este indicat sa se analizeze fiecare pozitie in parte in care bebelusul va fi fotografiat. Cele mai populare pozitii sunt froggy, taco sau potato. Desi foarte placute din punct de vedere vizual, acestea prezinta la randul lor o serie de reguli inainte de a fi folosite, asadar, pentru o sedinta foto reusita, orice parinte trebuie sa fie foarte bine informat.