Ce orientare trebuie sa aleg pentru incaperile din casa mea?

Soare, priveliste, cat mai multa lumina….exista mai multe criterii de care sa tii cont atunci cand te gandesti si definesti amplasarea incaperilor din casa ta. Asta pentru a beneficia cat mai mult de lumina si de razele soarelui.

Care este orientarea ideala a dormitorului sau a livingului, care sunt incaperile pe care le poti orienta inspre nord sau din contra, care sunt incaperile de orientat inspre sud? Iata cateva sfaturi sau trucuri care sa iti vina in ajutor.

Intr-o casa sau un apartament in constructie sau deja existente, orientarea incaperilor este cea care va avea un impact asupra stilului tau de viata. Trebuie sa admitem ca soarele are un rol foarte important asupra ritmului nostru de viata. Deci razele sale de care sa profiti cat mai mult sunt un criteriu de care sa tii cont.

Incaperile in care petreci mai mult timp, la sud. Incaperile precum bucataria si locul de luat masa, ar trebui sa fie orientate inspre sud-vest pentru a putea profita cat mai mult de ultimele raze de soare. Aceste incaperi conviviale ar trebuie sa fie cat mai luminoase si mai primitoare. Cel mai bine ar fi ca bucataria sa comunice cu livingul.

Cum ar trebuie sa fie orientate dormitoarele? Asta depinde. Dormitoarele ar trebui sa fie expuse inspre est sau sud-est. In acest fel, vei putea profita din plin de cele mai frumoase rasarituri de soare. Dar unii specialistii sunt de parere ca ar trebui sa amplasezi incaperile in care petreci mai putin timp la nord. Din acest motiv, se prefera acest amplasament pentru dormitoare. Un dormitor orientat inspre nord are avantajul de a ramane mai racoros atunci cand temperaturile sunt mai ridicate. Iar aceasta incapere va trebui astfel sa fie mai incalzita pe timp de iarna.

Vezi si:  5 tipuri de pantofi sic si comozi pe care trebuie sa-i ai in garderoba

Dar nu trebuie sa uitam ca orientarea incaperilor din case sau apartamente ar trebui sa fie gandite si in functie de nevoile celor care locuiesc aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.