Ce fel de usa sa alegem pentru garajul nostru?

usi de garajUsile de garaj sectionale reprezinta o alternativa moderna si sigura la usile de garaj tipice, atat de des intalnite in Romania, sau la cele monobloc.. Aceste usi sunt folosite tot mai des pentru garajele caselor noi, reamenajarle acestora dar si in zona industrial pentru inchiderea halelor sau a depozitelor comerciale. Usile sectionale sunt eficiente datorita faptului ca izoleaza foarte bine fonic si termic garajul si nu necesita un spatiu suplimentar de actionare. Un alt avantaj ar fi ca sunt mai sigure atat in exploatare cat sic a siguranta , deci indiferent ce ai in garaj este in siguranta. Au o durata lor de viata lunga, ceea ce face ca investitia intr-un astfel de model de usa de garaj sa merite .Pe langa aceastea sunt rezistente la intemperii si clima datorita materialului din care sunt realizate ( panouri de otel si feronerie galvanizata). Preturile pentru un astfel de tip de usa difera functie de :modul de actionare (manual, automat sau pe lant), de materialul utilizat, dotarile optional (usa pietonala, incorporate, decoratiuni, etc.) si de dimensiunle necesare..

In comparatie cu usa de garaj sectionala, usile tip rulou sunt recomandate atunci cand constructia nu permite montarea unei usi sectionale sau bineinteles in functie de preferinta fiecarui client. Dar in special sunt alese de catre cei care si-au construit garajul din recompartimentarea sau reutilizarea unui spatiu folosit inainte pentru altceva. Usile de tip rulou sunt mai accesibile decat cele sectionale deoarece se pot folosi pentru spatii mai mici fiind foarte rezistente la intemperiile naturii. Acestea pot fi actionate mecanic (printr-o manivela) sau automat printr-un motor electric. Usile de tip rulou sunt construite din rolouri de aluminiu de o anumita dimensiune care prin mecanismul de rulare se strang intr-o caseta speciala pentru pozitia inchis, caseta putand fi amplasata unde doreste clientul, la interior sau la exterior.

Din punct de vedere estetic, usa tip rulou poate fi de culori diferite ce corespund unei game alese de cumparator cat si in culorile standard, alb si maro. Pretul acestui tip de usi variaza in functie de dimensiune, tipul de rulou, grad de dificultate al montajului. Durata acestora de viata este mai scazuta decat cea a usilor de garaj sectionale, iar sistemul lor de executie nu permite incastrarea tamplarie PVC ci a plexiglasului beneficind de o cantitate de lumina naturala redusa, fata de usile de tip sectional ce permit folosirea „termopanelor” in instalarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.