5 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre un snorkel auto

snorkel auto - utilizare, pret

Esti pasionat de offroad? Atunci stii ca un snorkel este printre primele accesorii pe care trebuie sa le cumperi pentru masina ta 4×4. Vom privi in randurile urmatoare inspre cateva aspecte importante legate de folosirea unui asemenea produs ce nu trebuie neaparat sa coste o avere. Descopera aici un snorkel auto perfect pentru masina ta, la preturi speciale.

  • Care este rolul unui snorkel auto?

Aceasta componenta are functia principala de a modifica modul in care aerul ajunge la motor; altfel spus, se obtine o prelungire a admisiei acestuia, la nivelul plafonului masinii. La trecerea prin vai, rauri, baltoace, apa este impiedicata astfel sa ajunga in motor. Mai mult de  atat, se obtine o racire mai eficienta a aerului ce intra prin snorkel in motor (aerul obtinut de la o inaltime mai mare decat cea a solului va fi in plus si mai curat).

  • Cate tipuri de snorkel exista pe piata?

Sunt intalnite doua principale categorii – de tip Ram si de tip Vortex. Forma acestora, modul lor de aspirare a aerului, sistemul de filtrare le influenteaza asadar clar eficienta.

  • La ce trebuie sa reziste un snorkel de calitate?

Datorita folosirii sale intr-un mediu extrem, off road, un asemenea produs va trebui sa fie solid (deseori se alege o constructie din polietilena durabila, solida). Mai apoi, acesta trebuie sa faca fata radiatiilor de tip UV sau temperaturile ridicate/scazute. Nu in ultimul rand, un snorkel performant si eficient va reusi ca prin forma capului, apa de ploaie sa nu patrunda la nivelul filtrului de aer, nici macar in cazul unor ploi foarte puternice, de lunga durata.

  • Exista variante standard, compatibile cu orice masina 4×4?

Majoritatea snorkel-urilor, in special cele de tip Safari (precum sistemele Speedmax Air) sunt gandite si fabricate in mod individual, pentru fiecare model de vehicul 4×4 in parte. Astfel se garanteaza o montare rapida, usoara, gratie pieselor de fixare si sablonului de asezare pe aripa.

snorkel auto piese

  • Care sunt preturile acestor accesorii offroad?

Contrar parerilor, nu este necesar sa platesti peste 1200 de lei pentru un astfel de snorkel auto. Dimpotriva, gasesti si in magazinul online Autoclinic un snorkel potrivit masinii tale, la preturi ce pot sa varieze intre 400 si 650 de lei. Si acestea reusesc sa  indeplineasca toate cerintele exprimate in randurile de mai sus: sunt rezistente, asigura o montare rapida (fara complicari din partea detinatorului auto, fara adaptari), garanteaza un flux de aer proaspat si curat, impiedica intrarea apei din ploaie. Mai mult decat atat, se livreaza intr-un termen foarte scurt oriunde in tara. Oferta de snorkel-uri auto de aici include produse pentru aproape orice model de autoturism 4×4: Mitsubishi, Jeep, Land Rover, Toyota, Suzuki, Nissan.

Speram ca acest material ti-a fost de folos in alegerea unui snorkel auto potrivit. Mult succes in echiparea masinii tale cu cele mai potrivite componente, piese si accesorii offroad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.