Gazonarea gradinii – rulouri sau seminte de gazon?

rulouri gazonFarmecul locuitului la casa consta in gradina cu verdeata unde poti sa iti bei cafeaua dimineata, unde poti sa iti plantezi flori, sa iti plantezi un pom ornamental sau, de ce nu, unul fructifer. Evident, locuitul la casa nu se compara cu cel de la bloc. Indiferent cat de mare este terenul din jurul casei, pe el trebuie sa existe gazon. Rulourile de gazon, daca sunt alese si montate bine, ofera un farmec aparte oricarei gradini. Desi, pentru amenajarea gradinii, avem si variante precum dalele sau pietrisul, rulourile de gazon ofera mai mult aer si mai multa lumina si naturalete unei case. Stai la casa si vrei si tu sa-ti pui gazon in gradina? Indiferent daca vei alege montarea unor rulouri de gazon sau insamantarea terenului cu seminte de gazon, iata ce sfaturi iti oferim noi!

  1. In primul rand, trebuie sa stii ca chiar tu posibilitatea de a planta sau monta gazonul. Sa presupunem ca ai o gradinita mica, si ca iti doresti sa pui gazon doar pe anumite portiuni. Poti sa optezi pentru semintele de gazon. Presarate corespunzator, ingrijite, udate etc., semintele de gazon incep sa germineze, iar primele fire de gazon ar trebui sa fie vizibile la 2-3 saptamani de la plantare. Alese asa cum trebuie, in functie de solul din gradina care se insamanteaza cu gazon, de lumina etc., gazonul provenit din seminte este la fel de aspectos ca rulourile de gazon.
  2. Poti achizitiona rulouri de gazon de la firme specializate cu amenajarea gradinilor. Multe au website-uri pe internet si poti verifica pretul rulourilor de gazon, al montajului acestora – de cele mai multe ori, pretul este pe metru patrat si include atat montajul rulourilor de gazon, cat si gazonul, in sine -, tipurile de gazon pe care le au disponibile, ce alte oferte sau servicii incluse mai ofera. Indicat este sa discuti cu un specialist direct la fata locului – adica la tine acasa – inainte de a comanda rulourile de gazon. Daca suprafata de teren care trebuie gazonata este mai mare, precum si in cazul in care, pe suprafata de teren exista diverse movile de design, daca terenul beneficiaza de mult sau, din contra, de putin soare, daca umiditate locului este excesiva etc., este recomandat ca specialistul in cauza sa te sfatuiasca in privinta tipului de gazon pe care trebuie sa il alegi.
  3. Inainte de a monta rulourile de gazon, sau de a planta semintele de gazon, trebuie sa pregatesti terenul. Poti folosi chiar si ierbicid, daca nu reusesti sa scapi de plantele salbatice crescute pe suprafata ce trebuie acoperita cu gazon. Ai grija ca terenul sa fie pregatit in momentul in care iti soseste comanda de gazon. In cazul in care vei apela la serviciile complete ale furnizorului tau de rulouri de gazon, atunci, acesta se va ocupa si de pregatirea prealabila a terenului. Rulourile de gazon trebuie montte pe pozitia lor cat mai repede cu putinta, fara sa fie lasate in soare. Daca stau in conditii nepotrivite mai mult de 3 zile, este posibil ca gazonul sa mucegaiasca sau sa se usuce. In cazul in care, rulourile de gazon trebuie depozitate pentru o perioada mai mare de trei zile, acestea trebuie udate periodic si depozitate intr-o zona umbroasa.
  4. Desi, poate ti se pare o joaca de copil sa montezi rulourile de gazon, trebuie sa stii ca nu este atat de usor pe cat pare. Rulourile trebuie manevrate cu grija, dupa montaj trebuie sa le tasezi foarte bine, iar apoi sa le uzi constant, pana cand iarba se va prinde de teren. Terenul trebuie nivelat, curatat, tratat cu ingrasamant, afanat, pregatit cu pantele de scurgere astfel incat sa nu se formeze balti dupa udare. Instalatia de udare, in cazul in care vei vrea montarea unei instalatii de aspersoare pe sub covorul de gazon, trebuie montata si testata inainte de montarea propriu-zisa a rulourilor de gazon. Asa ca, pentru a te asigura ca faci totul ca la carte, apeleaza la ajutorul specialistilor de unde vei achizitiona rulourile de gazon. Inainte de a face comanda de gazon, asigura-te ca firma in cauza iti asigura si transportul si montajul gazonului.

Fie ca vei opta pentru a-ti planta singur gazonul sau a-ti monta rulourile comandate sau, odata cu rulourile de gazon, ai ales sa beneficiezi si de montaj, este bine sa fii informat despre acest aspect, deoarece iti poate transforma momentele petrecute acasa intr-unele extrem de placute sau in unele neplacute. Din aceasta cauza, este indicat sa te informezi – click aici – despre ce ai de facut sau ce au de facut cei pe care i-ai angajat sa-ti monteze rulourile de gazon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.