Totul despre flori

– Florile se stropesc, de preferinta, dimineata si seara cate putin si niciodata la orele pranzului.

– Florile din gastra raman mai mult timp proaspete, daca in apa se pune un comprimat de aspirina sau o jumatate de lingurita de zahar. Tratamentul trebuie repetat zilnic.

– Florile cu codite lemnoase (trandafirii) nu se ofilesc daca, inainte inainte de a fi puse in glastra, coditele sunt batute usor cu un ciocan si inmuiate cateva clipe in apa fierbinte.

– Mirosul neplacut al glastrelor de flori poate fi inlaturat, daca se spala glastra cu apa fierbinte si se clateste cu apa in care s-au pus doua linguri de otet.

– Stratul de piatra care se depune in glastra de flori poate fi indepartat, daca se freaca cu un burete umezit imbibat cu nisip fin amestecat cu sapun ori detergent, sau cu sare grunjoasa.

– Petele de apa lasate de glastra de flori pe mobila lustruita se pot curata cu un tifon inmuiat intr-o solutie de gaz, in care s-a dizolvat o lingurita de sare. Locul se freaca apoi cu o flanela, pana cand mobila isi recapata lustrul.

– Se pot inlatura depunerile de calcar de pe farfurioarele ghivecelor cu flori cu ajutorul cojilor de ou maruntite, amestecate cu doua linguri de otet.

– Inainte de a fi asezate in vaza, florile se pun in cada baii, umpluta cu apa cam o treime, sau intr-un vas mai adanc, si se tin acolo, la intuneric, vreme de cateva ore.

– Dupa ”baie”, cozile florilor se taie oblic, sub apa, pentru a le asigura o mai buna absorbtie a apei.

– Inainte de a pune florile in vaza, se taie frunzele care ar urma sa fie acoperite de apa, infelul acesta apa va ramane mai mult timp nealterata.

– Deasemenea apa va ramane mai mult timp nealterata si daca se pune in vaza un banut de arama sau o bucata de tabla de cupru.

– Florile de camp se pot pastra proaspete mai mult timp daca se dizolva in apa din vaza un varf de cutit de sare de bucatarie.

– Muscatele, glicinele, garoafele prefera, in loc de sare, o lingurita de zahar la 2 zile.

– Flotile ofilite pot fi revigorate, daca se dizolva in apa din vaza un comprimat de aspirina.

– Daca sunt tinute cateva ore, la intuneric, intr-un loc bine aerisit, florile putin palite isi reimprospateaza culorile.

– Delicatele viorele isi pot prelungi prospetimea, invelindu-le coditelein vata imbibata cu apa usor zaharata.

– Se poate preveni scuturarea petalelor imortelelor, din cauza aerului foarte uscat din apartamente, pulverizandu-le cu lac fixativ de par, in felul aceste, florile vor capata si un luciu atragator.

– Frunzele ficusului cresc mult mai frumos si sunt mai sanatoase, daca sunt spalate o data pe saptamana cu o solutie de lapte caldut amestecat, in proportii egale, cu apa.

– Florile din glastra raman mai mult timp proaspete, daca li se infig coditele intr-un cartof crud, gaurit special. Se pune cartoful pe fundul glastrei, iar deasupra se toarna apa. Amidonul cartofului este absorbit de plante, prelungindu-le vitalitatea.

– Drojdia de bere poate deveni un stimulent ideal pentru plantele din ghiveci. Se dizolva cate un cub, de aproximativ 80 g, in apa cu care sunt stropite, si ele vor creste mai repede si mai viguroase.

– Nu se aseaza ghivecele cu flori in apropierea radioului, a televizorului sau a altor surse de zgomot, deoarece plantele sunt foarte sensibile si pot ” muri” din cauza zgomotului.

– Brazii impodobiti de Craciun pot fi pastrati un timp mai indelungat, fara sa se scuture, daca li se introduce tulpina intr-un vas in care se afla un amestec, in parti egale, de apa cu glicerina. Apa se completeaza pe masura ce se evapora.

– Florile din balcon vor creste mai repede si vor fi mai puternice, daca, din cand in cand, se adauga, in apa cu care sunt stropite, zat de cafea.

– Vazele inalte si subtiri nu prea au stabilitate. Daca se pune pe fundul lor un strat de nisip sau pietre mici, vor fi mai stabile.

– Plantele cu frunze mari (gen ficus) se intretin in permanenta curate si lucioase, daca se sterg cu un burete inmuiat in lapte fiert si racit. Acelasi efect il au glicerina si berea.

– Urmele de stropi de apa de pe vaze sau paharele de cristal pot sa dispara, daca se pun in ele coji de cartofi, peste care se toarna apa, se lasa sa stea asa cateva ore, dupa care se limpezesc cu apa curata.

– Urmele de apa lasate de vazele de flori pe mobilierul de lemn pot fi indepartate, daca se freaca locul cu o carpa moale pe care se pune putin unt si scrum de tigara, dupa care se lustruieste cu o bucata de molton uscat.

– Aranjamentele de imortele isi pot recapata culorile initiale, daca se atarna cu capul in jos, deasupra unui vas de plastic umplut cu apa si otet (1/4) si sunt lasate astfel, timp de patru zile, fara ca florile sa atinga apa.

– Cactusii pot fi curatati de praf cu ajutorul unei periute de dinti inmuiata in clabuc de sapun, dupa care sunt bine clatiti cu apa rece.

Mai multe informatii gasiti si pe coment.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.