Ce este de facut in gradina in luna mai?

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ce este de facut in gradina in luna mai? In mai, dulceata se instaleaza in gradina si natura isi reia incetul cu incetul drepturile. Gradinarul are foarte mult de munca in gradina in luna mai. Este momentul ideal pentru plantarea florilor anuale precum begonii, muscate precum si a legumelor in gradina de zarzavaturi.

Descopera sfaturi despre ce trebuie sa faci in luna mai in:

– Gradina;
– Peluza;
– Pentru arborii fructiferi;
– Gradina de interior;

Peluza

Cea mai mare munca in privinta peluzei a fost efectuata in saptamanile precedente: scarificare, fertilizare, eliminarea buruienilor. In aceasta luna trebuie sa uzi noua peluza si sa o tunzi o data pe saptmana. Daca acest lucru nu a fost facut luna trecuta inca nu este tarziu sa semeni noua peluza.

Gradina

Este cel mai potrivit moment pentru a planta:
– Plantele si florile in ghivece si jardiniere: muscate, petunii, begonii, iris;
– Plantele perene (planteaza-le rapid si asigura-te ca le uzi des);
– Plantele cataratoare: este cea mai buna perioada a lor;- Palmierii: opteaza pentru specii rustice din regiuni temperate care rezista la inghet pe timp de iarna precum phoenix canariensis;
– Continua cu plantarea bulbilor de vara: dalii begonii, crini;

Este momentul de a tunde:

Arbustii primavaratici deoarece acest lucru va stimula cresterea unor noi crengi viguroase.
Plantele de iarna care si-au terminat perioada de inflorire;

Diverse

Apara-ti plantele de diferitele atacuri ale parazitilor. Pete negre, paduchi. Identifica acesti paraziti si actioneaza rapid inainte ca planta sa fie complet infestata.

Taie fruzele uscate si ofilite ale florilor si plantelor.
Continua sa elimini buruienile de pe alee, din gradina.
Pune ingrasamant la radacina plantelor si a trandafirilor.
In luna mai se pot planta flori precum muscate, margarete, liliaci, panselute sau petunii.

Primele legume de semanat in gradina de zarzavaturi sunt:

– Legumele radacina precum morcovul, ridichea, sfecla;
– Spanacul, varza sau brocoli;
– Salata;
– Aromaticele: patrunjel, cimbru, tarhon si dovlecei;

 

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.