5 motive pentru care sunt recomandate căsuţele din lemn pentru copii

Orice copil îşi doreşte să aibă o căsuţă a lui, departe de agitaţia din locuinţa, unde să-şi lase imaginaţia şi creativitatea să zburde. Jocuri, jucării – toate prind o strălucire aparte atunci când se desfăşoară într-un cadru de poveste având alături fraţii, surorile, verişorii sau cei mai buni prieteni.

Se pot revopsi sau accesoriza

Căsuţele din lemn pentru copii au câştigat teren în ultimii ani datorită avantajelor lor în faţa celorlalte

  1. Dimensiuni după nevoi: producătorii încearcă să satisfacă nevoile şi plăcerile tuturor clienţilor, de aceea creează căsuţele în diferite dimensiuni, pentru a le fi utile atât bebeluşilor care de abia încep să păşească, dar şi copiilor mai mari, de vârsta preşcolara sau chiar şcolară.
  2. Lemnul este un material de calitate şi sigur pentru copii: după cum bine se ştie, unul dintre cele mai importante avantaje este acela că aceste căsuţe sunt realizate din lemn, care este un material ecologic şi sigur pentru copii. De asemenea, tot datorită lui, se evita supraîncălzirea în interior sau mirosurile neplăcute.
  3. Pot completa arhitectura locuinţei: pentru că sunt atât de frumos lucrate, şi pentru că sunt confecţionate din lemn, căsuţele pot completa cu succes arhitectura locuinţelor care sunt realizate din acelaşi material sau pe aceeaşi structură. Se obţine astfel un efect de continuitate, care este de dorit în orice curte, fie ea de la ţara sau de la oraş.
  4. Pot fi decorate după preferinţe: copiii şi părinţi au posibilitatea să le revopsească, dacă s-au plictisit sau pur şi simplu nu le place actuala culoare a lor. De asemenea, pot decora căsuţele atât la interior, adăugând diverse stickere, perdele, covoraşe, dar şi la exterior, ataşându-le instalaţii de becuri colorate sau multe alte accesorii pe placul fiecărui copil sau familii.
  5. Au o rezistenţă bună în timp: lemnul, dacă este întreţinut bine şi protejat împotriva factorilor externi prin lacuri şi vopsele speciale, rezista foarte bine şi îşi menţine frumuseţea o perioadă lungă de timp. În foarte multe dintre cazuri, nu se solicita  însă o îngrijire specială, aceasta fiind realizată de către producător.

Pentru că principalii beneficiari ai lor sunt copiii, în general, producătorii din acest domeniu aleg materiale prietenoase cu mediul. De obicei se aleg anumite esenţe de lemn (spre exemplu, cedru sau brad) care nu se tratează cu substanţe chimice. În plus, realizarea lor se face în conformitate cu standardele de siguranţă aplicabile pentru a garanta jocuri ferite de accidente.

Fie că sunt achiziţionate de pe internet sau din magazinele fizice, de regulă căsuţele din lemn pentru copii sunt preasamblate, ceea ce le face uşor de asamblat acasă. Practic, panourile de lemn necesită doar un montaj rapid, prin îmbinarea lor, conform schiţelor însoţitoare.

Orice părinte îşi doreşte pentru copilul lui joacă în aer liber, în siguranţă, dar şi uşor de supravegheat. Prin intermediul acestor căsuţe, care pot fi amplasate în curte sau în grădină, se obţin beneficii de ambele părţi. Sunt frumoase, sunt utile și în ele se vor crea amintiri de neuitat pentru toți copiii, indiferent de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.