De ce sa ai in vedere implementarea unui acoperis verde? – O oaza de relaxare aflata la inaltime

In ziua de azi, domeniul constructiilor cunoaste o serie de modificari si inovatii special concepute pentru a spori nivelul de siguranta si de confort din interiorul cladirilor. In acest fel, sepcialistii au pus bazele unui acoperis verde, utilizat cu precadere in cazul cladirilor de inalte dimensiuni. Pe langa faptul ca se formeaza un sptiu excelent de promenada, acest lucru va fi extrem de benefic pentru mediul inconjurator si pentru calitatea generala a aerului.

Mai mult decat atat, un astfel de acoperis termoizoleaza pana in cel mai mic detaliu constructia si nu lasa loc de infiltratii sau de pierderi de temperatura in timpul sezonului rece. Asadar, construirea unei oaze de relaxre la inaltime vine la pachet cu zeci de avantaje orientate catre viitor, cu scopul de a spori calitatea vietii pentru o perioada indelungata de timp.

Tot ce trebuie sa stii despre un acoperis verde

In cazul in care vrei sa pui bazele unei constructii sigure nu este suficient sa acorzi toata atentia fundatiei si a structurii principale. Fiecare componenta contribuie in mod egal la formarea unui mediu sigur si lipsit de probleme pentru o perioada nedeterminata de timp. In acest fel, aplicarea unui acoperis verde te ajuta sa izolezi pe deplin nivelul superior al cladirii si sa te bucuri de un spatiu verde de relaxare chiar in centrul orasului. Printre avantajele acestui model nou de acoperis, enumeram:

Are proprietati termoizolante puternice

In primul si in primul rand, un avantaj major pe care il au terasele si acoperisurile verzi este faptul ca au o capacitate puternica de a izola locuinta. Acestea formeaza o bariera de protectie impotriva pierderilor de temperatura gratie materialelor folosite in procesul de aplicare. In acest fel, caldura va fi mentinuta la un nivel constant la interior, iar economiile isi vor pune amprenta asupra facturilor de intretinere lunare.

Grad mare de rezistenta in timp

Desi pare un acoperis care nu se aliniaza la standardele clasice, acest acoperis verde este conceput in asa fel incat sa reziste in timp. De la materialele care izoleaza cladirea la vegetatia plantata, toate vor avea un aspect placut chiar si dupa zeci de ani de la formarea ansamblului.

Risc scazut de inundatii si de infiltratii nedorite

De asemenea, datorita plantelor montate pe cladire, sansele de a inunda ultimul nivel al cladirii scad in mod considerabil. In acest fel, plantele vor absorbi o cantitate importanta de apa, iar sistemul pluvial nu va fi supus unui efort greu de suportat. Pe scurt, problemele cauzate de catre inundatii si de catre nivelul mare de umiditate vor deveni de acum istorie.

Zona deosebita de promenada si relaxare

Fara doar si poate, un avantaj care vizeaza in mod special desfasurarea activitatilor recreative este faptul ca acoperisul se transforma intr-o terasa impresionanta. Astfel, chiar in mijlocul orasului unde agitatia si traficul sunt doua componente definitorii pentru atmosfera generala, natura se va desfasura in voie la cel mai inalt nivel al cladirii. In acest fel, avantajele vor viza atat nevoile personale, cat si mediul inconjurator si calitatea aerului.

Acoperis verde – de la siguranta structurii la zona de relaxare in mijlocul orasului

Daca iti doresti un element de noutate in ceea ce priveste sfera constructiilor, apeleaza acum la expertii Milucon. Acestia iti stau oricand la dispozitie si te pun fata in fata cu un catalog variat de servicii determinate de profesionalism si calitate. De la acoperis verde la lucrari de hidroizolatii terase: www.milucon.ro/hidroizolatii-terase/, rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar tu te vei bucura de o investitie inteligenta de lunga durata, la preturi mai mult decat accesibile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.