Laleaua, cea mai vesela floare din gradini

Cum ar arata o gradina fara lalele? Chiar nu ne putem imagina asta! O floare cu bulbi minunata, un simbol prin excelenta al primaverii, care este vedeta celor mai frumoase spatii verzi.

Dar pe langa faptul ca laleaua este emblema primaverii, aceasta este si simbolul iubirii in limbajul florilor sau muza lui Rembrandt.

In nuante de roz, de galben, de rosu, de galben sau de violet, laleaua este cea mai frumoasa si stralucitoare floare din gradina primavara. Numai bine, deoarece laleaua a fot declarata ‘bulbul anului 2018’.

Inflorite din martie si pana in mai, lalele ofera cea mai mare varietate de forme si de culori. Nu uita insa ca lalele se simt cel mai bine la soare si nu ar trebui sa fie plantate intr-un loc umbrit. De asemenea, prefera un sol foarte bine drenat, nu un sol mai argilos. Daca va fi nevoie, poti sa ameliorezi tu pamantul, adaugand 1/3 nisip, 1/3 pamant universal si ¼ pamant de gradina.

Laleaua este o floare incredibila. Este cea care ne incanta cu nuantele sale minunate, vii, dar si prin formele florilor sale. Exista peste 100 de varietati de lalele, care mai de care mai diferite. Toata lumea adora formele mai simple, cele duble, cele franjurate, dar si cele Papagal.

Lalelele vor arata cel mai bine amestecate in gradina cu panselutele, cu florile de nu-ma-uita sau cu planta banilor. Cele in nuante de galben sau de portocaliu arata minunat in compania florii Gura-leului.

Laleaua nu este o floare prea pretentioasa si nu are nevoie de prea multa intretinere. Nu se teme de boli sau daunatori si se potriveste oricarui tip de climat.

Regina bulbilor nu are deci pereche atunci cand vine vorba despre inveselirea gradinilor noastre. O gradina fara lalele, nu este o gradina frumoasa de primavara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.