Piata moto, bilant al incasarilor pe anul 2017

Sporturile cu motor, in general, si aventurile pe doua roti, in particular, isi lasa amprenta nu doar asupra trairilor personale resimtite de fiecare rider in parte, dar si asupra marilor firme care activeaza in industria moto!

Pregatirile pentru debutul unor noi aventuri in saua unei motociclete puternice sunt in toi! La inceputul primaverii, este timpul pentru a face bilantul vanzarilor pe anul trecut.

Anual, potrivit datelor furnizate de catre Institutul National de Statistica a Romaniei, nu mai putin de 5000 de noi motociclete intregesc parcul moto al Romaniei! Peste 4500 de motociclete second-hand si peste de motociclete noi sunt  inmatriculate anual la DRPCIV.

Asadar, a sosit momentul ca principalii jucatori de pe piata moto sa isi faca calculele si sa anunte perspectivele de investitii si lansarile pentru anul in curs.

Bugetul marilor constructori este “rotunjit” nu doar de vanzarile masive ale noilor modele de motociclete lansate pe piata de catre scuderii, ci si de comercializarea si distribuirea de piese de motociclete. Accesoriile moto sunt esentiale atunci cand dorim ca vehicului sa functioneze la “turatie” maxima pe toata durata sa de viata!

Topul constructorilor moto ce au inregstrat vanzari record

Stirile recente din domeniul moto il plaseaza pe primul loc in topul producatorilor de motociclete din Europa in 2017 pe constructorul austriac KTM Industries AG.

Cu o strategie de marketing extrem de profitabila si bine implementata de catre managementul prestigioasei companii din “Tara Valsului”, KTM a inregistrat, in anul 2017, vanzari record de peste 238000 de vehicule. Cresterea de 17% a numarului de motociclete vandute a insemnat un record in materie de venituri si profit, plasand compania pe primul loc in Europa. Austriecii inregistreaza, astfel, al saptelea an de cresteri consecutive, potrivit ultimului bilant, avand o cifra de afacer de 1.5 miliarde de euro si un profit de 132.5 milioane de euro.

Vezi si:  Cele mai cautate sisteme de expunere in 2020

Cifra de afaceri existenta in actele contabile ale prodigiosului concern austriac este cu 14% mai mare fata de cea declarata in anul 2016, in timp ce rata profitului s-a majorat cu 8%.

Strategia de marketing pentru urmatorii 3-4 ani are ca obiectiv stabilirea unor recorduri greu de depasit. Mai precis, compania doreste sa se extinda are in plan sa se extinda si pe piata din China, potrivit pemotoare.ro. Aceasta extindere se traduce prin cresterea numarului de vehicule vandute la 360000 pana in anul 2021 si la 400000 pana in anul 2022.

KTM are insa rivali pe masura pe piata din Europa. Scuderiile italiene, Ducatti si Piaggio tin mereu pasul cu austriecii in privinta inovarilor si vanzarilor de motociclete.

Trend ascendent pentru Piaggio

Grupul Piaggio a anuntat recent o crestere cu 12% a veniturilor pe trimestrul al treilea al anului recent incheiat. Datele neoficiale indica un progres cu 2.5% al cifrei de afaceri inregistrate in primele noua luni ale anului trecut, dar si un profit de 25.1 milioane de euro.

Piaggio se plaseaza, de asemenea, si in topul producatorilor si distribuitorilor de scutere, aproximativ 15% din vehiculele vandute purtand semnatura prestigiosei scuderii italiene.

Investitiile Piaggio se ridica la 55.6 milioane de euro, companie care detine aproximativ 20% din piata scuterelor de pe continentul nord-american. Piaggio este lider european pe piata motocicletelor, cu aproape 427000 de unitati vandute in 2017.

Vanzarile Ducati bat pasul pe loc!

Desi vanzarile Ducati au stagnat in ultimul an, iar constructorul italian bate pasul pe loc in aceasta privinta, scuderia se plaseaza inc ape treapta a treia a podiumului european.  Anul trecut, Ducati nu a reusit sa vanda decat 56000 de unitati, majoritatea in Spania. Constructorul a gasit o buna piata de desfacere pe teritoriul Chinei, incurajand cresterea numarului de distribuitori autorizati. Practic, numarul de dealeri s-a dublat, in timp ce vanzarile au sporit cu 31%.

Vezi si:  Instalare aer conditionat – spune nu caniculei

In Romania, puteti gasi usor piese de motociclete pentru modele mai noi sau mai vechi lansate de catre acesti colosi. Unul dintre putinii dealeri din tara noastra, cu o buna reputatie in comertul online de piese moto este Uniform SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.