Cum alegem electrocasnicele pentru bucatarie. Cateva sfaturi

Pregatirea meselor, pastrarea alimentelor, spalarea vaselor: electrocasnicele sunt omniprezente in bucataria noastra. Iata cum alagem cele mai potrivite electrocasnice pentru bucatarie.

Atentie la consumul de energie

Bucataria reprezinta o incapere energivora prin excelenta deoarece concentreaza cele mai multe aparate electrocasnice. Acestea din urma sunt clasate pe categorii in functie de nivelul lor de consum. Recomandarea noastra este de a achizitiona aparate clasate minim in categoria A. Economiile la buget se vor face rapid simtite. Opteaza pentru o placa de inductie care iti permite sa realizezi economii de pana la 40%.

Un frigider in functie de numarul de guri de hranit

Cu doua usi, compact sau american: frigiderul nu poate lipsi din bucatariile noastre. Alegerea sa va depinde in totalitate de numarul de guri de hranit. Daca ai o bucatarie cu o suprafata generoasa criteriul de selectie se va axa strict pe buget.

Plite in functie de modalitatea de a gati

Plitele vitroceramice nu sunt atat de scumpe, ajung undeva la 200-700 de euro insa genereaza un mai mare consum energetic in raport cu plitele pe inductie. Plitele vitroceramice sunt usor de curatat si se incalzesc mai rapid, permitand gatirea mai rapida a alimentelor. Plitele pe inductie, de doua ori mai scumpe insa mai economice pe termen lung, asigura o gatire mai eficienta a alimentelor si garanteaza un plus de securitate deoarece nu incalzesc recipientul, acesta din urma va trebui sa fie unul adaptat.

O hota pentru eliminarea mirosurilor

Hota este indispensabila pentru eliminarea mirosurilor neplacute din bucatarie. Cel mai bine este sa te echipezi cu un model performant si silentios. Hota piramidala este recomandata de specialisti datorita faptului ca filtrul este ascuns si ofera un confort de neegalat. Este conceputa din sticla si echipata cu lumini ambientale si participa in mod activ la decorarea bucatariei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.