Jocurile pentru telefoane

Odata cu aparitia si producerea de catre toti marii producatori de telefonie mobila, a noii generatii de telefoane denumite generic smarthphoneuri, s-a dezvoltat si o adevarata industrie a jocurilor pentru telefoane. Smarthphone-urile pe langa performantele cu care vin pe piata, atat pe partea de hardware cat si software, aduc si ecranele tactile inteligente, azi marea majoritate a telefoanelor mobile nou produse, avand ecrane cu touchscreen. Foarte rar ti se intampla sa vezi telefoane fara touchscreen in zilele noastre, sau daca cineva are un telefon clasic, fara touchscreen, cu siguranta mai detine un smartphone care se afla in buzunar sau in poseta.

jocuri telefoaneNoua generatie de telefoane, dupa cum spuneam, permite dezvoltarea unei noi industrii, foarte profitabila, cea a jocurilor pentru telefoane mobile. Majoritatea dezvoltatorilor acestor tipuri de jocuri, creeaza in special jocuri 3d, care sa poata rula pe sistemele de operare Android si IOS, acestea fiind cele mai populare in lume la ora actuala, pe de o parte IOS folosit de toate Iphone-urile, pe de cealalta parte Androidul folosit de majoritatea producatorilor de pe mapamond: Sony, Samsung, HTC, LG etc. Aceste jocuri sunt de mai multe tipuri si sunt disponibile in functie de cerintele lor pentru diferite modele de telefoane. Unele dintre aceste jocuri precum cele cu masini pot necesita inclinarea telefonului pentru a putea lua virajele, telefonul fiind folosit pe post de volan, altele necesita doar simple atingeri ale ecranului pentru a fi jucate.

Jocuri pentru telefoane sunt impartite in doua categorii, dupa care si majoritatea utilizatorilor de smartphoneuri le cauta sa le descarce: jocuri gratis sau jocuri platite. Evident jocuri platite sunt de o calitate mai buna si mult mai sigure, in general aceste jocuri sunt produse de marii producatori de jocuri precum Electronic Arts, Ubisoft, Rockstar games si altii. Astfel acestia au reusit sa aduca pe piata cele mai cunoscute jocuri: Fifa, Pes, GTA, NFS etc. de pe calculatoare direct pe telefoanele mobile. Jocurile gratuite sunt dezvoltate de programatori si designeri mai mici, care vor sa se afirme in domeniu, sau pur si simplu incearca sa dea lovitura, incercand sa produca un joc de succes.

Jocurile gratis devin mult mai usor populare, nu e de mirare ca cele mai cunoscute jocuri pentru telefoane sunt fie gratuite, fie partial gratuite, avand posibilitatea sa iti imbunatatesti gameplayul, cumparand diferite avantaje. Uneori jocurile total gratuite sunt si printre cele mai enervante pentru utilizatori, fiind pline de reclame agasante pe care vrei nu vrei dai cate un click, pornindu-ti automat browserul de internet. Popularitatea unora dintre jocurile pentru telefoane este inestimabila, fiind cunoscute in orice colt al lumii, descriind nivelul la care sunt cunoscute printr-o comparatie am putea spune ca, de data aceasta jocuri create in mod special pentu telefoanele mobile sunt transpuse in diferite mini jocuri disponibile pentru calculatoare, dar in special sunt publicate aceste jocuri in format flash pe marile siteuri ce se ocupa strict de jocuri online. Cateva dintre jocurile care pot fi amintite aici sunt: angry birds, temple run, sau mai nou jocul candy crush, acesta din urma fiind unul dintre cele mai populare in 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.