Care este cel mai potrivit aparat dentar pentru tine?

 

Daca dintii tai nu sunt aliniati perfect, asa cum ti-ai dori sa fie, ai noroc ca te-ai nascut in aceasta epoca. Ortodontia este atat de dezvoltata, incat poti sa iti corectezi zambetul indiferent de varsta pe care o ai si indiferent de probleme.

Numeroase clinici care ofera posibiltiatea unui aparat dentar Bucuresti, dar si clinici din alte orase ale tarii, isi asteapta pacientii pentru a le indrepta dintii. Totusi, inainte de a apela la o astfel de clinica este bine sa te asiguri ca stii cat mai multe detalii despre tratamentul pe are il vei face. Pana la urma, un aparat dentar inseamna un tratament de lunga durata, cu costuri destul de mari. Vom incerca, asadar, sa descoperim de cate tiprui sunt aparatele dentare si care este cea mai buna varianta pentru tine.

1. Aparatele detare linguale

Sunt foarte apreciate de catre persoanele care tin mult la imaginea lor si nu isi doresc o bucata de metal pe dinti. Acestea se aplica pe interiorul dintilor, asadar sunt invizibile. Partea proasta este ca sunt destul de incomode si de asemenea, sunt costisitoare. Cei mai multi pacienti cu astfel de aparate dentare au probleme in timpul vorbirii si in timpul masticatiei, se periaza destul de greu pe dinti iar odata cu trecerea timpului, dezvolta leziuni ale limbii.

2. Aparatul fix, vestibular

Este extrem de popular, fiind cea mai eficienta si cea mai ieftina solutie. Desi este vizibil, acesta poate sa aiba un aspect elegant daca se opteaza pentru bracketi de safir sau din ceramica. Totusi, cea mai eficienta solutie pentru cei care isi doresc corectarea danturii cat mai rapid este aparatul fix cu bracketi de metal. Se pot obtine cateva luni bune fata de celelalte tipuri de aparate.

Avantajele unui astfel de aparat sunt evidente:

  • Este accesibil ca pret;
  • Este mai rapid;
  • Nu duce la aparitia problemelor de masticatie sau la rani in gura.

3. Aparatul autoligaturant

Este o alta solutie apreciata, indeosebi de copii. Tratamentul este mai bland iar vizitele la cabinet sunt mai rare. In locul elasticelor pentru conectarea arcurilor este folosit un mecanism glisant care este mai putin dureros pentru pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.